Muhacirlik Tiyatrosuyla Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi Yeniden Kapılarını Açıyor
Muhacirlik tiyatrosu ile Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi yeniden kapılarını açıyor; sanat ve kültür dolu bir buluşmaya davet ediyor.
Trabzon’un Kültür Kapısı Yeniden Açıldı
Trabzon’da Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, uzun bir aranın ardından yeniden etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladı. Merkezin kapılarını yeniden açan Büyükşehir Belediyesi, sanat ve kültür etkinliklerinin şehrin sosyal dokusunu güçlendireceğini vurguladı. Açıklamada yer alan ifadeler, merkezin kültür ve sanat altyapısına yaptığı katkıyı bir kez daha gündeme taşıdı.
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, merkezin açılışını anlamlı bulduğunu dile getirerek, “Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, geçmişten günümüze sanatın ve tiyatronun büyüyen sinerjisini temsil edecektir” diye konuştu. Ayrıca, Trabzon’un tarihini yansıtan oyunlarla açılışın anlamlı olduğunu belirtti.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise merkezin yeniden sahnelere dönmesinin sevindirici olduğunu belirtti. Eski belediye başkanı Orhan Karakullukçu’nun vizyonuyla kurulmuş olan merkezin, şehirdeki tiyatro gruplarının varlığını güçlendireceğini ifade etti. “Daha büyük bir kültür ve sanat merkezi için çalışmalarımız sürüyor. Proje aşamasındaki planlarımızla şehrin altyapısını bir adım daha ileri taşıyacağız” dedi.
Program, Trabzon Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Trabzon Kent Konseyi’nin iş birliğiyle gerçekleştirildi. Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Muhacirlik” adlı oyun, izleyicilerle buluştu. Bu açılış, kentteki kültür ve sanat hayatının canlanmasına yönelik bir adım olarak kayda geçti.
Kaynak: AA / Duygu Avunduk