Picasso Çekilişi: Dora Maar Portresi ve Alzheimer İçin Düzenlenen Bağış
Picasso’nun Dora Maar portresi ve Alzheimer için bağış niteliğinde düzenlenen çekiliş hakkında derinlemesine; sanat ve bağışın buluştuğu etkileyici bir anlatı.
Görüntülü aramanın kullanıldığı an, Ari Hodara için beklenmedik bir haberle geldi: o, çekilişi kazanmıştı. 1941 tarihli bir Picasso eseriyle ilişkilendirilen açıklama, Hodara’da şaşkınlık yarattı. Organizasyon ekibi, dünya genelinde yüz binlerce kişinin katılımını ve her biletin 100 euro değerinde olmasını vurguladı.
Ödül: Dora Maar Portresi Bu yılki çekilişin ana hediyesi, Picasso’nun “Tête de Femme” adlı portresi oldu. Kağıt üzerine guaj boya ile yapılmış olan eserde, sanatçının ilham perisi Dora Maar betimlenmiş durumda. Hodara, çekilişte tesadüfi olarak seçildiğini ve hafta sonu şansını denediğini belirterek, şu sözlerle duygularını paylaştı: “Sanatla çok ilgiliyim, bu haber benim için harika.”
Gelir Alzheimer Araştırmaları İçin Çekiliş, Picasso ailesinin ve vakfın desteğiyle Fransız gazeteci Peri Cochin tarafından organize edildi. Cochin, kazananın Paris’te yaşamasının teslimatı kolaylaştıracağını ifade etti. Elde edilen yaklaşık 11 milyon euro’nun 1 milyon eurosu tablo sahibi Opera Gallery’ye aktarılacak; kalan kısmın tamamı Fransa Alzheimer Araştırma Vakfı’na bağışlanacak. Vakıf Başkanı Olivier de Ladoucette bu adımı, Alzheimer’ın gelecekte sadece kötü bir anı olarak kalması yönünde atılan önemli bir adım olarak nitelendirdi. Önceki çekilişler, Lübnan’daki antik Sur şehrinin korunması ve Afrika’daki sanitasyon projeleri için kullanılmıştı.