Gönüllü Saha Temizliğinin Öncü Kadınları: Sokaklarımızı Cömertçe Temizleyen İki Kadın Personel
Gönüllü saha temizliği öncüsü iki kadının cömertçe sokaklarımızı temizleyişiyle toplumsal farkındalık ve ilham dolu bir hikâye.
Giresun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev alan iki kadın personel, sokakların temizliğini kendi özverileriyle sürdürmeye devam ediyor. Gülçin Bıyıklı, talebi üzerine bir yıldır sahada çalıştığını belirterek; her sabah süpürge ve küreğini eline alıp işbaşı yaptığını ifade etti. 41 yaşındaki Bıyıklı, kendi evine gösterdiği özeni mahallelere de taşımak istediğini söyledi ve yağmur, kar, soğuk demeden görevini sevgiyle sürdürdüğünü vurguladı.
İkbal Karakaya ise mesai arkadaşından ilham alarak sahaya çıkmış. Cadde ve sokakların, saha ekibine katıldıklarında daha temiz göründüğünü belirten Karakaya, evine gösterdiği özenin cadde ve sokaklara da yansıdığını ifade etti. Çocuk sahibi olan 30 yaşındaki Karakaya, işini çok sevdiğini ve gün boyunca süpürücü ile çalıştıklarını dile getirdi; yorgunluk kelimesinin kendisine hiç uğramadığını sözlerine ekledi.
Hacı Sıyam Mahallesi esnafı Bilgin Güzel de kadınların çalışmasıyla caddenin daha temiz olduğunu belirtti. Bölgedeki bu özverili çalışma, mahalledeki temizliğin artmasına katkı sağlıyor.