Adana’da Çocuklar İçin Kukla Atölyesi ve Sanatla Büyüleyen Gün
Adana’da çocuklar için kukla atölyesiyle sanatla büyüleyen gün; eğlence, yaratıcılık ve öğrenmeyi bir araya getiriyor.
Devlet Tiyatroları ile Sabancı Vakfı iş birliğiyle düzenlenen 25. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında çocuklara özel bir kukla yapım atölyesi gerçekleştirildi. Etkinlik, Çırçır Sanat Merkezi’nde yapıldı ve kukla sanatçısı Cansu Akdeniz çocuklarla buluştu.
Katılımcılar, karton ve çeşitli malzemeler kullanarak kendi kuklalarını tasarlama sürecini pratik olarak deneyimleme imkanını buldu. Atölye, eğlenceyle öğretiyi bir araya getirerek çocukların el becerilerini geliştirmeyi ve sanata olan ilgilerini artırmayı amaçladı.
Aynı zamanda geri dönüşüm bilincinin aşılandığı bu etkinlikte Akdeniz, AA muhabirine kartonun yeniden değerlendirilebileceğini gösterdiklerini belirtti. Festival kapsamında ilerleyen günlerde toplamda yedi farklı atölyenin daha gerçekleştirileceği bilgisi paylaşıldı.
Kaynaklar: AA / Yakup Sağlam; Haberler.com