Kadın Şehitler ve Milli Mücadele Kahramanlarının Fotoğraf Sergisi Trabzon’da Açıldı
Trabzon’da açılan Kadın Şehitler ve Milli Mücadele Kahramanlarının Fotoğraf Sergisi ile ulusal direnişin kadın kahramanları onarılıyor. Kaçırma!
Trabzon Üniversitesi’nde fakülte öğrencileri tarafından kadın şehitler ile Milli Mücadele kahramanlarına ait fotoğrafların yer aldığı özel bir sergi düzenlendi. İlahiye Fakültesi öğrencileri, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Çinemre danışmanlığında çalışmayı hayata geçirdi.
Fakülte binasında açılan sergide, şehit öğretmen Neşe Alten, şehit polis Cennet Yiğit ile Milli Mücadele’nin simgelerinden Fatma Seher Erden’in (Kara Fatma lakaplı) aralarında bulunduğu toplam 10 kişinin görselleri görülebilir durumda sergileniyor.
Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yapılan projede, öğrenciler sosyal sorumluluk bilinciyle çeşitli etkinlikler üretmeye devam ediyor. Çinemre, serginin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü gibi önemli tarihlerde de ziyaretçilere açık kalacağını belirtti.
Öğrencilerden Şeyma Özkan ise kadın şehitleri unutturmamak amacıyla böyle bir çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade etti.