DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İspanya’da Sanat Dünyasından Barış ve Özgürlük Çağrısı: Savaşa Hayır Sloganları Gala Gecesinde Öne Çıktı

İspanya’da sanat dünyasının barış ve özgürlük çağrısı: Savaşa Hayır sloganları gala gecesinde öne çıktı, etkileyici mesajlar ve dayanışma dolu anlar.

17.03.2026
A+
A-

Madrid’de Union de Actores y Actrices’in düzenlediği gala gecesinde sinema, tiyatro ve televizyon sektöründen çok sayıda aday ve ödül sahibi sanatçı, sahneleştikleri konuşmalarda Orta Doğu’daki tansiyonu ve insan hakları ihlallerini gündeme taşıdı. Ardından yapılan törende ödüle layık görülen İspanyol kadın ve erkek sanatçılar, konuşmalarında ABD ve İsrail’in İran’a yönelik operasyonlarına karşı duruşu vurguladı ve “Savaşa hayır” mesajını yinelerken, “Özgür Filistin” söylemine de dikkat çekti.

Etkinliğe eşlik eden rozetlerde de dikkat çekici bir tema vardı: 25 ödül için yarışan sinema, tiyatro ve televizyon sektörlerinden pek çok isim, üzerinde “Filistin için Sanatçılar” ve “Savaşa Hayır” yazılı rozetlerle sahnede yer aldı. Bu hareket, ABD’deki Oscar törenine de yansımış durumda; İspanyol oyuncu Javier Bardem’in İsrail ve ABD’nin Filistin konusundaki tutumlarına karşı sesini yükseltmesi “utanç verici” olarak eleştirilirken, dünya çapında insan hakları ihlallerinin altı çizildi.

Gala gecesinin açılışında konuşan Union de Actores y Actrices Genel Sekreteri Silvia de Pe, şu an dünyada süregelen belirsizliği işaret ederek “İran ve Ukrayna savaşları, Filistin’deki trajediler, ABD sokaklarındaki insan hakları ihlalleri, Afganistan’daki kadınların durumu ve İspanya’daki konut krizi” gibi konuları örnek gösterdi. Ve ekledi: Bu zorluklar karşısında sansür, otosansür ve toplumnun her alanında geri gidiş sürüyor; bu durum yeni seçimlerle birlikte daha belirginleşiyor. Mesleğimizin bu süreçte özel bir sosyal sorumluluğu olduğuna vurgu yaptı.

Kaynaklar AA / Şenhan Bolelli ve Haberler.com olarak belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.