Kars’ta Kar Yağışı ve Tipi Nedeniyle Yol Kapanan Köylerde 2 Kişi Kurtarılarak Hastaneye Ulaştı
Kars’ta yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan köylerde 2 kişi kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı; güvenli ulaşım ve kurtarma anları haberleştirilir.
Yağışın ve tipi nedeniyle kapanan yollarda mahsur kalan iki kişi, ekiplerin yoğun çalışması neticesinde güvenli bir şekilde hastaneye ulaştırıldı. Merkeze bağlı Yağkesen köyünde ahırda çalışırken ineğin tepmesi sonucu kafasına darbe alan bir kişi yaralandı. Köy yolunun kar ve tipiyle kapalı olması nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İş makinesiyle yol açılarak ulaşılan yaralı, ambulansla hastaneye götürüldü.
Tazekent köyünde ise sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen bir kişiye ilişkin ihbar üzerine kar kalınlığı yer yer yarım metreyi buldu. İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekipleri ile sağlık görevlileri bölgeye sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucunda kapalı yol açıldı ve sağlık ekipleri köye ulaştı. Kar üstü araçla evinden alınan kişi ise Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İki kişinin de genel durumunun iyi olduğu bildirildi.