DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Duru’nun Renkli Dünyası: Otizmli Çocuğun Sanatla Büyüyen İletişimi

Duru’nun renkli dünyasıyla otizmli bir çocuğun sanatla büyüyen iletişimini keşfedin; ilham veren, akıcı ve duygu yüklü bir yolculuk.

27.02.2026
A+
A-

Yaşadığı zorluklara rağmen Sultan Duru Bayrakdar, ailesinin yönlendirdiği sanatla kendini ifade etmeyi başarıyor. Duru, otizm teşhisi konulduktan sonra yazı tahtasında başlayan çizgilerden ilerleyerek resimle dünyasını zenginleştirdi. Yeşildüzce Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda 3. sınıfa giden Duru, kısa sürede resim sanatına karşı yeteneğini fark ettirdi ve özel dersler sayesinde yaklaşık 60 tabloya ulaştı. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için hazırlanan sergi ise bu gelişimin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

“Artık ne istediğini söyleyebiliyor” diyor anne Ayşegül Bican. Duru’nun ilerlemesini, konuşma güçlüklerini yenen ve sosyal iletişimini güçlendiren bir süreç olarak görüyorlar. Aile, kızlarının çalışmalarını desteklemeye devam edeceklerini ifade ediyor.

Okul müdürü Hilal İlhan ise Duru’nun yeteneğini fark ettiklerinde şaşırmadıklarını belirterek, başlangıçta meyve resimleriyle başlayan serüvenin zamanla hayvan betimlemelerine dönüştüğünü anlattı. Çalışmalarında bağımsız hareket etmesini izledikçe eğitim kadrolarının da onu daha yakından desteklediğini vurguladı. Duru’nun resimlerinde ve çizgilerinde her gün bir gelişim görüldüğünü söyleyen İlhan, sanatın otizmli çocuklar için bile birleştirici ve kapsayıcı bir güç olduğunun altını çizdi. Ayrıca müzik yeteneğinin de bulunduğunu belirterek, eserlerinin özenle saklandığını ve sergi için heyecanla hazırlandıklarını ifade etti. Duru’nun gelecekte çok daha güzel yerlerde görmek istediklerini ve bunun için hedefli çalışmalara devam edeceklerini belirten İlhan, sanatla çocukların sosyalleşebildiğini ve rahatladığını sözlerine ekledi.

Kaynaklar: AA / Ömer Ürer; Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.