DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Necdet Kökeş’in Vefatı: Yeşilçam’ın Sevilen Yüzü 82 Yaşında Hayata Veda Ediyor

Necdet Kökeş’in vefatıyla Yeşilçam’ın sevilen yüzü 82 yaşında hayata veda etti. Anılarını ve sanatını yaşamaya devam ediyor.

02.02.2026
A+
A-

Yeşilçam’ın emektar oyuncularından Necdet Kökeş, aramızdan ayrıldı. 82 yaşında hayata veda eden usta isim, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

Aralık 2025’te yaşanan kalp krizi sonrası beynine pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılan Kökeş, yaklaşık iki aydır tedavi görüyordu. Akciğer sorunları nedeniyle de bir süre uyutulan sanatçıya, solunumunu rahatlatmak amacıyla trakeostomi işlemi uygulanmıştı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki yaşamını yitirdi.

NECDET KÖKEŞ KİMDİR? Yeşilçam’ın sevilen karakter oyuncularından biri olan Kökeş’in kariyeri Adana’da başlayıp İstanbul’un parıltılı setlerine uzanır. 1944 yılında Adana’da dünyaya gelen sanatçı, gençlik yıllarında futbol ve güreşle ilgilenirken 1962’de İstanbul’a geldi ve sinema dünyasına figüran olarak adım attı. 1970’li yıllarda Battal Gazi serisinde canlandırdığı ‘Zıpzıp’ karakteriyle milyonların sevgisini kazandı. Yaklaşık 105 filmde rol alan Kökeş, Battal Gazi’nin Oğlu, Şaban Askerde, Atla Gel Şaban, Üç Kağıtçı ve Leblebi Tozu gibi unutulmaz yapımlarda Kemal Sunal’dan Cüneyt Arkın’a kadar pek çok ünlü isimle aynı sahneyi paylaştı.

Son yıllarında ekonomik zorlukların gölgesinde yaşayan Kökeş, Beyoğlu’ndaki bir otel odasında yalnız yaşarken geçimini sağlamak için kafelerde çalışıyordu. Ancak her zaman Yeşilçam’ın bir parçası olmaktan gurur duyduğunu dile getirmişti.

Kaynaklar: Haberler.com / Yaşam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.