Attila Szalai: Fenerbahçe ve Kasımpaşa Sürecinde Yaşananlar, Yeni Durağım Polonya
Attila Szalai: Fenerbahçe ve Kasımpaşa süreçleriyle Polonya’daki gelişme ve yeni durağım hakkında özet bir bakış.
Kasımpaşa’dan ayrılarak Pogon Szczecin’e transfer olan Attila Szalai, sosyal medya üzerinden paylaştığı açıklamada yaşanan süreçleri kendi bakış açısından özetledi. Fenerbahçe’de karşılaşılan durumların benzer dinamiklerle tekrar gündeme geldiğini belirten Macar stoper, mevcut teknik direktör Emre Belözoğlu’nun göreve başlamasıyla işlerin kendisi için olumlu yönde değiştiğini ifade etti.
Güçlü bir liderlik arayışında olduğunu ve bunun kulüp için en iyisini isteyen bir oyuncu olarak transfer döneminde gösterdiği çabayı maksimize ettiğini vurguladı. Kendi sorumlulukları dışında gelişen olaylardan dolayı suçlanıldığını anlatan Szalai, sürecin adaletsiz olduğunu düşündüğünü söyledi.
Açıklamanın tam metni şu şekilde: “Bazen hayat size beklenmedik zorluklar çıkarır. Kasımpaşa’ya sorumluluk almak ve sahada liderlik göstermek için transfer oldum. Her şey yolundaydı, ta ki yeni bir teknik direktör gelene kadar. Başlangıçtan itibaren, benim üzerimde olmayan konular için haksız eleştiriler yapıldı. Bunlar Fenerbahçe döneminde de gördüğüm durumlar oldu.”
“Açık iletişim yerine sessizlik, dürüstlük yerine arkamdan yapılan açıklamalar gördüm. Kaptanlık görevinden alınmamla ilgili karar bile tek bir konuşmayla değil, uzun bir süreçle ifade edildi. Yine de saygılı ve profesyonel kaldım. En sonunda ise kendi yoluma devam etme kararı aldım; saygı, dürüstlük ve netlik tartışılmaz.”
Gelecek adresim Polonya olarak belirlendi. 28 yaşındaki oyuncu, Kasımpaşa formasıyla 15 maçta sahaya çıktı ve 1 golün yanı sıra bir asistlik katkı sağladı. Şu an için yeni durağı Pogon Szczecin olan Szalai, kariyerinin bu yeni sayfasını heyecanla karşılıyor.