MKE İle Uluslararası İş Birliklerinde Yeni Dönem: İsviçre Heyetiyle Ziyaret ve Görüşmeler
MKE ile uluslararası iş birliklerinde yeni dönem: İsviçre heyetiyle ziyaret ve görüşmelerin ana hatları, güvenli ve verimli iş birliği vurgusu.
Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), savunma sanayinde bilgi birikimi ve güçlü üretim kapasitesiyle ulusal ve uluslararası temaslarını sürdürüyor. Geçen yıl 39 ülkeden 56 resmi heyet ile 21 firmanın ziyaretine sahne olan Genel Müdürlük ve fabrika sahaları, 2026 yılında da yabancı heyetlerin akışını devam ettirdi.
Son olarak İsviçre Genelkurmay Başkanlığı’ndan Albay Thomas Brunner önderliğindeki askeri heyet, 21 Ocak tarihinde MKE’yi ziyaret etti. Ziyaret kapsamında MKE’nin faaliyet alanları, teknolojik altyapısı ve yürütülen çalışmalar kapsamlı biçimde tanıtıldı. Görüşmelerde olası iş birliği alanları üzerinde değerlendirmeler yapıldı.
Heyete MKE’nin geniş ürün portföyü anlatılırken özellikle MKE TOLGA yakın hava savunma sistemi ve BORAN 105 milimetre hafif çekili obüs gibi ileri teknoloji ürünleri yoğun ilgi gördü. Bu temaslar, uluslararası iş birliklerini güçlendirme ve savunma sanayinde ileri teknoloji çözümler üretme hedefi doğrultusunda sürdürülüyor.