Senegal’in Şampiyonluk Yolculuğu: Finalde Tansiyon ve Direniş
Senegal’in şampiyonluk yolculuğu: finalde tansiyonun yükseldiği anlar ve büyük direniş, zafer için gereken kararlılığı özetliyor.
Fas’ın ev sahipliğini yaptığı Rabat’taki Prince Moulay Abdellah Stadyumu’nda gerçekleşen Afrika Uluslar Kupası finalinde, Senegal ile Fas karşı karşıya geldi. Maçın en çok konuşulan anları, sahadaki gerilimi yükselten kaleci Edouard Mendy’nin el hareketiydi; bu hareket, sahaya damga vurdu ve maçın gidişatını etkiledi.
Kararların saha içindeki tansiyonu artırdığı anlarda, Senegal kısa süre sonra sahaya dönüp uzatma bölümünde bulduğu golle kupaya yaklaşan taraf oldu. 90+8’deki penaltı kararıyla Fas lehine gelen VAR incelemesi sonrasında Senegal cephesi kıran kırana itirazlar gösterdi ve takım bir süre sahayı terk etti.
İlk yarı ve uzatma esnasında da yankılanan savaşçı tavır, Senegal’in kaptanı Sadio Mane’nin devreye girmesiyle yeniden sahaya dönmesiyle kırılmadı. Takım arkadaşlarına moral veren Mane’nin araya girmesi, yaklaşık 10 dakika sonra sahaların yeniden kurulmasını sağladı.
Uzatmalarda ise sürpriz bir geri dönüş gerçekleşti. Pape Gueye’nin 94. dakikadaki golüyle öne geçen Senegal, kalan süreyi iyi savunup skoru korudu ve kupayı kazandı. Bu zafer, Senegal’in sahada çekişmeli anlara rağmen zafere ulaşmasını simgeledi.