PFDK Ceza Raporu: Farklı Kulüplere Hem Para Hem Müsabaka Cezaları
PFDK Ceza Raporu: Farklı kulüplere verilen para ve müsabaka cezalarını ayrıntılı inceleyen, güncel ve güvenilir haberler.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçen hafta oynanan Turkcell Süper Kupa karşılaşmasıyla ilgili olarak çeşitli cezalar açıkladı. Galatasaray ve Fenerbahçe için verilen yaptırımlar, saha olayları ve seremonideki katılım eksikliği gibi sebeplere dayanıyor.
Galatasaray için toplam 1 milyon 320 bin TL para cezası verilmesi sonucunda, tribün olayları nedeniyle 220 bin TL, kupa seremonisine katılmama sebebiyle de 1 milyon 100 bin TL cezaya hükmedildi. Bu karar, karşılaşmanın saha içi düzenine ilişkin cezaların birleşiminden oluşuyor.
Fenerbahçe
Bununla birlikte PFDK, Trendyol 1. Lig ekiplerinden İmaj Altyapı Vanspor için 480 bin TL, Amed Sportif Faaliyetler için 300 bin TL ve Sakaryaspor için 137 bin TL para cezası verdi. Ayrıca Alagöz Holding Iğdır FK oyuncusu Gianni Bruno, rakip oyuncuya karşı gösterdiği şiddetli hareket nedeniyle 3 maç men ve 40 bin TL para cezası aldı. Özkan Yiğiter (Özbekselan Sivasspor formasıyla) ise rakip oyuncuya yönelik ağır faul nedeniyle 2 maç men cezasına çarptırıldı.
Kurul, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Turkish Oil Yeni Mersin İdmanyurdu ile Menemen FK karşılaşmasına çıkmaması nedeniyle Akdeniz ekibini 3-0 hükmen mağlup ilan etti ve 3 puanın silinmesine hükmetti. Bu kararlar, sezon içi ihlallerin ve müsabaka kurallarına aykırı hareketlerin cezalandırılmasını amaçlıyor.
Kaynak: Haberler.com