Yoğun Kar Yağışı ve Don Olayları Nedeniyle Kamu ve Özel Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ertelenen Dersler – 14 Ocak 2026
Yoğun kar ve don nedeniyle 14 Ocak 2026’da kamu ve özel eğitim kurumlarında dersler 1 gün ertelendi. Detaylar ve güvenli yol haritası.
Ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde yaşanan yoğun kar yağışı ile Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, İstanbul Anadolu Yakası, Kütahya, Afyonkarahisar ve Mersin çevrelerinde yağışlar etkili oluyor. Yağışlar çoğunlukla karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülebilirken, Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanaklar öngörülüyor. Özellikle Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Siirt, Batman ve Rize yakınları ile Artvin’in kıyı bölgelerinde kuvvetli olma ihtimali bulunuyor.
Geceden sabaha kadar Marmara bölgesi ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olaylarının olması bekleniyor. Ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusundaki yüksek kar örtülü eğimli bölgelerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.
Ordu Valiliği kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 13 ilçe için eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey’in tamamında; Altınordu, Fatsa, Ünye, Çatalpınar, Gülyalı ve Perşembe gibi ilçelerde ise kısmi olarak bir günlük ara verildiği belirtildi. Ayrıca bazı çalışanlar için idari izinler ve özel durumlar sonucunda müdahaleler planlandı.
Tunceli yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün daha ara verildi. Resmî ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (üniversite hariç) dersler ertelendi; hamile, engelli veya kronik rahatsızlığı bulunan personel için idari izinler de uygulanacak.
Erzincan valiliği hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düşmesinin beklendiğini belirtti ve bu durumun yoğun buzlanma ve don olaylarına yol açabileceğini bildirdi. 14 Ocak 2026 Çarşamba günü tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime ara verilmesi kararı alındı; hamile, engelli ve ağır kronik hastalığı bulunan personel ile kreş ve anaokulu çocukları için idari izin uygulanacaktır.
Gümüşhane kar yağışının aralıklarla sürmesi ve sıcaklık düşüşüyle birlikte sabah saatlerinde yoğun buzlanma görülebileceği belirtildi. İl merkezi ve ilçelerdeki tüm resmi ve özel eğitim kurumları ile kreşler için 14 Ocak 2026 Çarşamba günü eğitimlere ara verildi. Hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personel ile kreş-anaokul çocukları için de idari izin uygulanacak.
Ardahan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde tüm eğitim kurumlarında 1 günlük ara kararını duyurdu. 14 Ocak Çarşamba için planlanan ara, kamu kurumlarındaki hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personel ile anaokulu ve kreş çocuğu olan kadın personel için de idari izin olarak belirlendi.
Yozgat valiliği, hava sıcaklığının -11 dereceye kadar düşeceğini ve buzlanmanın muhtemel riskler oluşturacağını açıkladı. 14 Ocak 2026 Çarşamba günü il merkezi ve bazı ilçelerle özel öğretim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerini kapsayan tüm eğitim kademelerinde bir günlük ara verildi. Kamu çalışanı hamile, engelli ve çocukları için kreş/anaokul bulunan anneler idari izinli sayılacak.
Erzurum valiliği yoğun kar yağışı ve soğuk hava ile don ve buzlanma ihtimaline karşı kent merkezinde okullara bir gün ara verdi. Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerindeki resmi ve özel okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitimler 1 gün süreyle ertelendi; hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayıldı. Vatandaşlardan buzlanmaya karşı dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları istendi.
Van’ın Başkale ilçesinde taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verilmesi bildirildi. Taşıma dışındaki öğrenciler için ise eğitime devam kararı alındı.
Rize İkizdere ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 günlük ara verildi. Kar kalınlığı yer yer 20 santimetreyi aştı; bu ilçe için karar 14 Ocak 2026 Çarşamba gününe uzatıldı.