Karsiyer ve Şehirlere Kar Tatili Günleri ve İdari İzinler – 2 Ocak 2026 Güncellemesi
2 Ocak 2026 güncellemesi: Karşıyeler ve şehirler için kar tatili ve idari izinler hakkında merak edilenler, güncel kararlar ve uygulamalar.
Birçok ilde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 2 Ocak 2026 Cuma günü için 1 gün süreyle ara verildi. Bu kararlar, il valiliklerinden gelen açıklamalarla vatandaşlara duyuruldu ve çeşitli kamu birimlerinde çalışanlar için idari izinler de belirtildi.
Hakkari ilinde yerleşim merkezlerinde kar kalınlığı yaklaşık 1 metreye, kırsalda ise bazı bölgelerde 2 metreyi aştı. Meteorolojik değerlendirmeler, gün batımından sonra yağışın etkisini azaltacağını belirtse de gece yarısı 00:00 ile sabah 06:00 arasında yeniden yoğun kar beklentisi var. Özellikle yüksek kesimler ile riskli yol güzergâhlarında çığ tehlikesi çok yüksek olarak değerlendiriliyor. Öğrenci ve vatandaşların güvenliği için 2 Ocak 2026 tarihinde il genelindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildi. RAM’da randevusu olan öğrencilerin ve engelli bireylerin ulaşım riskleri nedeniyle RAM hizmetleri de aynı gün tatil edildi. Ayrıca hamile veya engelli kamu çalışanları, kronik rahatsızlığı bulunanlar ve 0-12 yaş çocuğu bulunan kadınlar için idari izinler de uygulanacak.
Bolu ilinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tüm eğitim kurumlarında 2 Ocak 2026 tarihinde 1 günlük ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personel ile kreş/anaokulu çocukları bulunan kadın personel idari izinli sayılacak. Özellikle sağlık ve güvenlik birimlerindeki çalışanlar ise durumlarını ilgili amirlerin değerlendirmesiyle belirleyecekler.
Kars kentinde yoğun kar yağışı sürüyor; 2 Ocak 2026’da eğitim-öğretime 1 günlük ara verilmesi kararlaştırıldı ve engelli ile hamile kamu çalışanlarının yarın idari izinli sayılacağı bildirildi. Ulaşımda kar ve görünmezlik nedeniyle bazı uçuşlar aksamalar gösterdi. Yetkililer, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları ve sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı.
Şırnak Valiliği, 2 Ocak 2026 Cuma için tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verilmesi kararını duyurdu. Kreşlerden liselere, mesleki eğitim merkezlerinden özel öğretim kurslarına kadar geniş kapsamlı eğitim durduruldu. Ayrıca eğitime ara verilen günlerde engelli, malul ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanları ile hamile veya kreşe/anaokula devam eden kadın çalışanlar idari izinli sayılacak.
Amasya Valiliği, buzlanma ve don olaylarına karşı tedbir amacıyla 2 Ocak 2026 Cuma günü resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verilmesini duyurdu. Engelli ve hamile kamu çalışanları da aynı gün için idari izinli sayılacak.
Kahramanmaraş kentinde kar yağışları bugün akşam saatlerine kadar sürüyor ve cuma ile cumartesi günlerinde kuvvetli buzlanma ve don riski bekleniyor. 2 Ocak Cuma günü tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime ara verilmesi kararı alındı; kamu kurumlarındaki hamile, engelli, kreşe giden çocukları olan anneler ve kronik rahatsızlığı bulunan personel için idari izin uygulanacak.
Elazığ Valiliği, kar yağışının etkisini sürdürmesi ve aşırı buzlanma ihtimali nedeniyle 2 Ocak 2026 Cuma günü il genelinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmesini bildirdi. Engelli, malul ve hamile kamu çalışanları da aynı gün idari izinli sayılacak.
Çorum ilinde kar ve buzlanma nedeniyle 2 Ocak Cuma için eğitime 1 gün ara verildi. Kreşlerden anaokullarına, ilkokullardan liselere kadar tüm resmi ve özel eğitim kurumları ile Kur’an Kursları duruşa alınırken, sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışanlar durumlarını birim amirlerinin gözetiminde sürdürecekler. Ayrıca kreş/anaokul çocuğu bulunan kadın personel de idari izinli sayılacak; malul, engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanları da aynı gün izinli olarak değerlendirilecek.
Malatya Valiliği, yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma tehlikesi nedeniyle 2 Ocak 2026 Cuma günü tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmesini duyurdu. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli, malul ve gaziler ile kreş/anaokul çocukları bulunan anneler de aynı gün idari izinli sayılacak.
Zonguldak Valiliği, 2 Ocak 2026 Cuma günü il genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel kreşler, gündüz bakımevleri ve rehabilitasyon merkezlerini tatil etti. Engelli ve hamile kamu çalışanları ile kreş/anaokul çocuğu bulunan kadın personel için idari izin uygulanacak. Sabah saatlerinde don tehlikesine karşı uyarılar da yapıldı.
Gaziantep ilinde yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle 2 Ocak 2026 Cuma için tüm okullar tatil edildi. Kreşler ve gündüz bakımevleri de kapalı olacak; engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanları ile kreşe giden çocukları olan anneler için idari izin uygulanacak.
Düzce ilinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 Ocak 2026 tarihinde resmi ve özel tüm örgün/yaygın eğitim kurumları, rehabilitasyon merkezleri, motorlu taşıt sürücü kursları ve Kur’an kursları için 1 gün ara verilmesi kararı alındı. Kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli personel ile çocukları kreş/anaokulunda olan kadın personele de idari izin uygulanacak. Vatandaşlardan da dikkat ve tedbirli olmaları istenirken, sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre çalışan birimler ayrı değerlendirme altında olacaktır.