İstanbul’a Sevk Edilen 6 Günlük Bebekte Kalp Problemleri ve Yarık Damak Nedeniyle Yoğun Ambulans Uçak Operasyonu
İstanbul’a sevk edilen 6 günlük bebekte kalp problemi ve yarık damak nedeniyle yoğun ambulans uçak operasyonu ayrıntıları.
Hatay’da doğan 6 günlük bir bebekte kalp rahatsızlıkları ve yarık damak tespit edildi. Hastanede takipte bulunan bebek için ileri tetkik ve tedavi amacıyla bir karar alındı ve sevkin planı yapıldı. Kalp yetmezliği, aort koarktasyonu ve yarık damak gibi tanılar nedeniyle Yenidoğan Ünitesi’nde tedavi gören bebek, İstanbul’a yönlendirilmesi kararıyla hareketliliğini sürdürdü.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’ndeki izlemelerin güçlendirilmesi ve uzmanlık gerektiren müdahalelerin devamı için hastanın ileri inceleme süreçlerinin İstanbul’daki merkezde yürütülmesine karar verildi. Bu amaçla gerekli koordinasyon sağlandı ve sağlık ekiplerinin talebi üzerine Hatay Havalimanı’na ambulans uçak gönderildi.
Ambulansla havalimanına taşınan bebek, buradan yine ambulans uçakla İstanbul’da bulunan Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adresine sevk edildi. Yolculuk süresince neonatal bakım ekipleri bebeğin stabilitesini yakından izledi ve ihtiyacı olan tedavinin sürekliliğini sağladı. Haberin geçtiği kaynaklar Demirören Haber Ajansı ve Haberler.com olarak kayda geçti.