DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

HAYDER Kasım Faaliyet Özeti: İçeride Sosyal Destek ve Uluslararası Gıda-İlim Hizmetleri

HAYDER Kasım Faaliyet Özeti: İçeride sosyal destek ve uluslararası gıda-ilim hizmetleriyle toplumsal dayanışmayı güçlendirmek.

12.12.2025
A+
A-

Kasım ayında HAYDER, hem Türkiye’de hane bazında destek programlarını sürdürdü hem de kriz bölgelerinde gıda, su temini ve eğitim alanlarında yürütülen çalışmaları kesintisiz devam ettirdi. Türkiye’nin farklı şehirlerinde dar gelirli ailelere ve öğrencilere yönelik yardım programları ile Gazze, Suriye, Yemen, Sudan ve Mali gibi bölgelerde de çok yönlü yardım faaliyetleri eş zamanlı devam etti.

HAYDER Kasım Faaliyet Özeti: İçeride Sosyal Destek ve Uluslararası Gıda-İlim Hizmetleri

Türkiye’de 2.139 haneye temel gıda desteği ulaştırıldı ve bu kapsamda Yesevi Kumanyası ile hediye alışveriş kartı desteği 905 aileye ulaştı. Toplamda yaklaşık 10.700 kişi bu yardımlardan faydalandı. İstanbul’da 1.234 ihtiyaç sahibine kahvaltılık paketler ikram edildi ve evlere sıcaklık desteği sunuldu.

HAYDER Kasım Faaliyet Özeti: İçeride Sosyal Destek ve Uluslararası Gıda-İlim Hizmetleri

HAYDER ekipleri tarafından gerçekleştirilen ev ziyaretleri sonucunda İstanbul’da 50, Ankara’da 15 ve Bursa’da 3 olmak üzere toplam 68 haneye soba kurulumu yapılarak kış koşullarına karşı ısınma imkanı sağlandı. Ayrıca beş ilde 168 hane daha yerinde ziyaret edilerek uygun görülen ailelere ilk aşamada Kumanya veya hediye kartı desteği ulaştırıldı.

Kasım boyunca eğitim ve burs çalışmaları da güçlü şekilde devam etti: 2.500 TL aylık burslar için 894 burs ödendi; bu da eğitim desteğinin toplam tutarını 2 milyon 235 bin TL’nin üzerine taşıdı. “HAYDER Yetime Yeter” programı kapsamında 374 yetimin ailesine toplam 691 bin 500 TL nakdi destek sağlandı. Engelli ve emekli durumundaki 24 kişiye kira, ilaç ve fatura gibi temel ihtiyaçlar için 46 bin 250 TL nakdi yardım yapıldı.

HAYDER Kasım Faaliyet Özeti: İçeride Sosyal Destek ve Uluslararası Gıda-İlim Hizmetleri

Yesevi Aşevleri’nde kasım ayında 151.412 öğün sıcak yemek hazırlandı ve ilim talebeleri ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bağışçı vekaletleriyle kesilen 77 hisse kurbanın etleri de Aşevlerinde değerlendirildi ve onlarca sofraya ikram edildi. Ayrıca ay boyunca toplam 1.250 kişilik etli pilav ve çorba ikramı gerçekleştirildi.

Kontenjanlar ve programlar kapsamında sohbetler, yayınlar ve ilim hizmetleri de sürdü. Kasım’da 55 sohbet programı düzenlendi ve 17 bini aşkın gönül dostu bu etkinliklere katıldı. HAYDER TV YouTube üzerinden canlı yayınlar yapmaya devam ederken, Şeref Başkanı Cübbeli Ahmet Hocaefendi’nin 44 arşiv sohbeti tasnif edildi ve 12 kısa sohbet yabancı dillere çevrilerek uluslararası erişim güçlendirildi. MEFHAR onaylı 8 farklı eserden oluşan 1.123 İslami kaynak ücretsiz olarak ilim talebelerine ve Kur’an kurslarına ulaştırıldı.

Gazze’deki faaliyetler de kesintisiz sürdü. Her gün yaklaşık 10 bin kişilik sıcak yemek dağıtımıyla ay sonunda toplam 300 bin öğüne ulaşılması sağlandı. Suriye’de Idlib bölgesindeki iki Hoca Ahmet Yesevi Yetim Okulu’nda 560 öğrencinin eğitim giderleri karşılandı ve 483 haneye Yesevi Kumanyaları ile bir aylık temel gıda ihtiyacı temin edildi. Yemen’de Taiz ve Marib şehirlerinde 1.000 Yesevi Kumanyası dağıtılarak 5.000 Yemenli için bir aylık temel gıda karşılandı. Sudan’da Darfur ve Kurdufan bölgelerinden gelen 1.000 ailenin temel ihtiyaçları için toplam 1.000 kumanya dağıtıldı ve 5.000 Sudanlıya acil destek sağlandı. Mali’de ise “İyilik Susarsa, Afrika Susar!” çağrısı ile üç yeni artezyen su kuyusu hizmete açılarak yaklaşık 15.000 kişinin temiz suya erişimi artırıldı.

HAYDER’in kasım tablosu, ülke içinde sürdürülen kurumsal sosyal yardım programlarının yanı sıra ümmet coğrafyasındaki gıda, eğitim ve temiz su projelerinin simultane şekilde yürütüldüğünü ortaya koyuyor. Her alanda sürdürdüğü çalışmalarla ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaşmaya devam eden dernek, gelecek dönem için de desteği sürdürmeyi hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.