DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Yahya Kemal Beyatlı’nın Doğumunun 141. Yılında Tekirdağ’da Anma Programı ve Kültürel Miras Vurgusu

Yahya Kemal Beyatlı’nın 141. doğum yılını Tekirdağ’da anan programla kültürel mirası vurguluyoruz; edebiyatla dolu anlamlı bir etkinlik

02.12.2025
A+
A-

Yahya Kemal Beyatlı, Türk edebiyatının önde gelen kalemlerinden biri olarak anılıyor ve doğumunun 141. yıl dönümünde Tekirdağ’da düzenlenen kutlama programında hatırlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, Beyatlı’nın Tekirdağ’ı “Üç Kemaller Diyarı” olarak nitelendiren bir bakışla betimlediğini ifade etti ve şairin bu kentin kültürel dokusunda özel bir yerinin olduğunu vurguladı.

Karaküçük, Tekirdağ’ın Rumeli’ye açılan kapısı niteliğini ve sahilinin zarafetini, Beyatlı’nın dizelerinde yansıttığı Rumeli rüzgarıyla paralel bir şekilde ele alıyor. Şairin bu coğrafyaya atfettiği bağı bugün de Tekirdağ’ın kültür ve sanat yaşamında hissediliyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü, Beyatlı’nın temsil ettiği ince zevk ile musiki duyarlılığının İstanbul Türkçesinin ışıltısıyla Tekirdağ’ın kültürel mirasına değer kattığını belirtti. NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Arş. Gör. Dr. Çiğdem Özcan ise Beyatlı’nın Türk edebiyatının en güçlü kalemlerinden biri olduğunu ifade etti.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan müzik grubu, Beyatlı’nın şiirlerini okudu ve anma programı Beyatlı’nın fotoğraflarının yer aldığı bir serginin gezilmesiyle son buldu. Programa Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol ve çeşitli temsilciler ile öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.