Malatya’da Ağaç Kesimi Sırada Yaşanan Uçuruma Düşme Olayı: Sağlık Bakanlığı Helikopteriyle Kurtarma
Malatya’da ağaç kesimi sırasında yaşanan uçuruma düşme olayı, sağlık bakanlığı helikopteriyle hızlı kurtarılmasıyla sonuçlandı.
Yaşar Sarıbaş, 49 yaşında bir vatandaş, Malatya’nın Doğanşehir ilçesindeki Kayapınır Küme Evleri bölgesinde ağaç kırma çalışması sırasında dengesini kaybetti ve uçuruma yuvarlandı. Olayı görenler haber verince bölgeye jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi.
Zorlu arazi şartlarında yürütülen arama-kurtarma çalışması sırasında Sarıbaş’a ilk müdahale, bulunduğu noktadan güvenli şekilde çıkarıldıktan sonra gerçekleştirildi. Ardından Sağlık Bakanlığı helikopter ambulansının bölgeye inişiyle yaralı hastaneye taşındı. Helikopterin güçlükle indiği zorlu arazideki sevk süreci, ekiplerin koordineli çalışmasıyla tamamlandı.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, resmi sosyal medya hesabı üzerinden Sarıbaş’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Olayla ilgili soruşturma ve incelemeler sürüyor. Bilgi kaynağı olarak ANKA ve Haberler.com gösteriliyor.