Saran, Yüksek Divan Kurulu’nda Birlik ve İstikrar Mesajı Verdi: Geçmiş Tartışmalara Nokta
Saran, YDK’da birlik ve istikrar mesajı verdi; geçmiş tartışmalara noktayı koydu ve geleceğe güven vurgusu yaptı.
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, başkanlık dönemi kapsamında ilk Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’na katıldı. Kalamış’taki Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen buluşmada eski başkanlar Ali Koç ve Aziz Yıldırım da hazır bulundu. Açılış konuşmasında birlik ve dayanışma çağrısı yapan Saran, geçmiş tartışmalara son verme mesajını öne çıkardı.
Geçmiş tartışmalar Fenerbahçe’ye yakışmıyor diyerek yerinde bir çağrıda bulunan Saran, toplantıya katılanlara teşekkürlerini iletti ve soruların açık, yapıcı bir şekilde masada konuşulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Başkan olarak ilk kez bir Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuşan Saran, “Sizlerle olmaktan gurur duyuyorum, çok da heyecanlıyım” sözleriyle heyecanını paylaştı.
Fenerbahçe’nin potansiyeli göründüğünden daha büyük diyen Saran, kulübün hedeflerini netleştirerek “Adımızı başarı, güven ve istikrarla anılan bir marka yapmak istiyoruz. Potansiyel bugün göründüğünden çok daha fazladır; hak ettiği şampiyonluğu kazanıp bunu süreklileştirmek için çalışıyoruz.” ifadesini kullandı. Seçim vaatlerini hayata geçirmenin yolunun planlı, organize ve şeffaf ilerlemek olduğunu vurguladı ve futbolda alınacak sonuçların emeğin görünür karşılığı olduğunu söyledi.
Tedesco ile ilgili kararlarda istikrar vurgusu Saran, teknik direktör Domenico Tedesco’nun takım üzerindeki etkisini değerlendirirken, baskıya rağmen sakinliği koruduklarını belirtti. “Tedesco’yu göndermek en kolay yol olurdu; biz istikrarı seçtik. Sosyal medya baskısıyla değil, takımın çıkarına göre karar alıyoruz. Kısa vadeli alkışlar yerine kalıcı çözümler peşindeyiz.” dedi.
Bir suçlama değil, tespit Toplantıda takımın sezon hazırlığında bir eksiklik olduğuna dair değerlendirmeleri paylaşan Saran, bunun suçlama değil bir tespit olduğunu vurguladı. Milli ara dönemi, takımın fiziksel ve mental olarak toparlanması için dönüm noktası olarak gördüklerini söyleyen Saran, bir planla ilerlediklerini ve takımın ayağa kalkacağına inandığını ifade etti.
Kadro dışı kararlar hatırlatma olarak değerlendirildi Disiplin kararlarına ilişkin olarak ise iki kadro dışı kararın hatırlatma niteliğinde olduğuna dikkat çekti. “Disiplin dışlamak için değil, aynı çizgide kalmak için geldik. Takım içinde her şey konuşulur ve çözülür; dışarıya yansıyan ise inancımızdır. Hocamıza ve takıma güveniyoruz.”
Kaynak: Haberler.com