Rize İlinde Eserlerle Dolu Bir Gündem: Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı Vizyonu ve Dayanışma Çağrısı
Rize’de Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonu ve dayanışma çağrısını, eserlerle dolu bir gündemle aktaran etkileyici haber özetimiz.
Rize’de düzenlenen bir buluşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin güncel gelişmeleri ve vizyonunu paylaşırken, kendi gemi filomuzla yer altı kaynaklarına yönelik çalışmalara hız kazandırdıklarını ifade etti. Düzenlenen törende 38 projenin toplu açılışını yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, Millet Bahçesi Camisi ile Ardeşen Kur’an Kursu’nun temel atma törenlerini da içeren önemli adımların atıldığını belirtti. Yatırımların toplam değerinin yaklaşık 3 milyar 85 milyon lira olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, bu eserlerin bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.
Önümüzdeki dönemde 81 il ve 86 milyon vatandaş için hizmet kalitesini yükseltme hedeflerini tekrarlayan Erdoğan, Rize ziyaretinin her anını değerlendirerek bakanlıklar, belediyeler, kurumlar, iş insanları ve sivil toplum örgütleriyle birlikte kent için çalışmalar yürütme çabasını dile getirdi. Açılışı yapılan projelerin bu kararlılığın somut göstergesi olduğuna vurgu yapan Erdoğan, ilerleyen süreçte de aynı kararlı tavrın sürdürülmesi gerektiğini belirtti.
Sel felaketi mağdurlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek devletin tüm olanaklarıyla yanında olduklarını ifade eden Erdoğan, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda ilerliyoruz mesajını paylaştı. Eğitimden ulaşıma, dış politikadan ticarete, ekonomiden teknolojiye kadar her alanda atılan önemli adımların altını çizen Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayi başta olmak üzere pek çok alanda dünyaya yön veren bir konuma ulaştığını kaydetti.
Çin ve ABD ziyaretlerinden de olumlu sonuçlar aldıklarını söyleyen Erdoğan, enflasyonun tek hanelere gerilemesi için çalışmaların sürdüğünü ve yatırım iştahının yüksek olduğuna dikkat çekti. Ayrıca dijital tehditlere karşı uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı, gençleri dijital saldırılara karşı korumanın ve zararlı içeriklerle mücadele etmenin önemine vurgu yaptı.
Toplumu güçlendirmek için aile ve gençlik odaklı politikaları daha da destekleyeceklerini belirten Erdoğan, Aile Yılı ilanını hatırlatarak, sivil toplum kuruluşlarının da bu mücadelede aktif rol almasını istedi. Son olarak, milli futbol takımına başarı dileyen Erdoğan, çocuklarımızın milletimizi gururlandıracak bir skor beklediğini ifade etti.