Ağrı’da Üniversiteye Yeni Başlayanlar İçin Gırar Çorbasıyla Kültür Tanışması
Ağrı’da üniversiteye yeni başlayanlar için kültür tanışması: Gırar çorbası ve yöresel lezzetlerle sıcak bir başlangıç.
Üniversitenin Hoş Geldiniz etkinliği kapsamında Ağrı’da Yeni Gelen Öğrenciler, şehrin köklü lezzetlerinden biri olan gırar çorbasını deneyimledi. Bölgedeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, öğrencilere yöresel tatları tattırmak adına ayran aşı olarak da bilinen bu çorbayı ikram etti.
Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Yılmaz, Öğrenci Yaşam Merkezi’nde düzenlenen buluşmada öğrencilerle bir araya geldi ve çorba dağıtımına katıldı. Etkinlik alanında kurulan stantlardan gençler, sıcak çorbayı aldı ve yeni çevrelerinde sıcak bir karşılama yaşadı.
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Gastronomi Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Yasemin Asiltürk Oktan, etkinlikle ilgili olarak, “Her dönem topluma hizmet amacıyla sosyal sorumluluk dersi kapsamında çalışmalar yürütüyoruz. Bu ilk etkinliğimizde gırar çorbasını tanıtmayı amaçladık. Bölüm öğrencilerimizin hazırladığı çorbayı öğrencilere ikram ediyoruz. Aslında ayran çorbası olarak bilinen bu lezzetin içine eklenen punk otu ise çorbaya farklı bir aroma katıyor” dedi.
Etkinliğe katılan öğrencilerden İlknur Bıçkıcı, yeni şehirde birinci sınıf olmanın heyecanını paylaşarak, “Ağrı’ya alışma sürecinde böyle bir etkinlik çok faydalı oldu. Bölgemizin yöresel mutfağını keşfetmek ve şehrin tanıtımını görmek güzel bir deneyim” dedi.
– Ağrı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel Kaynak: Haberler.com