DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Maral: Sahnede Sanatçı, Sahne Sonrası İnsan – Etnik Kimlik ve Müzik Üzerine İçten Düşünceler

Maral: sahnede sanatçı ve sahne sonrası insan olarak etnik kimlik ve müziğin içten düşüncelerini keşfeden bir yolculuk.

24.09.2025
A+
A-

Bingöl doğumlu şarkıcı Maral, Haberler.com stüdyosunda Gökay Kalaycıoğlu’nun sunduğu Haber Bahane programında konuk oldu. Çocukluk yıllarından başlayıp Londra’da devam eden kariyer yolculuğunu paylaşan sanatçı, kimlik, müzik ve toplum meseleleri üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kalaycıoğlu, programda etnik kimlik konusunu gündeme getirirken, etnik kimliğin kaybedilmeden Türkiye’nin bir mozaik olduğunun altını çizdi ve bu konuyu kötüye kullanarak siyaset yapanları eleştirdi. Maral ise siyasetle mesafeli olduğunu vurguladı ve şu sözlerle duruşunu ifade etti: “BEN DE SİYASET YOK”.

Maral: Sahnede Sanatçı, Sahne Sonrası İnsan - Etnik Kimlik ve Müzik Üzerine İçten Düşünceler

Kalaycıoğlu’nun “Senin lügatında siyaset yok” sözlerine Maral, sahne ve yaşam arasındaki farkı hatırlatarak şöyle yanıt verdi: sanatçı olarak rengi, kimliği veya duruşu olmadan hareket edemeyeceğini, ancak sahnede kendi kimliğini net şekilde ortaya koymaması gerektiğini belirtti. “Sahneyle kendi kimliğimi karıştırmam; sahnede en iyi performansı sunarım” diyerek sahneyle özel hayatını ayırmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca kimliğini ve duruşunu sadece siyasi bir tavra indirgemeyeceklerini ifade etti.

Kalacıyıoğlu’nun “Siyaset yok” sözünü hatırlatması üzerine Maral, “Tehdit almadım, ama uyarıldım” şeklinde cevapladı. Eleştirel yönlerin hedef alması değil, yönlendirme ve uyarılar üzerinden geldiğini belirtti ve şarkıcının mesajının evrenselliğine odaklanmak istediğini ekledi: “Şarkılarımı tüm dünyaya duyurmak istedim; bunun için doğru zamanda ve şekilde hareket ettim.”

Çocukluğu ve ailesinin itirazlarına rağmen konservatuvar çalışmalarını sürdürdüğü dönemi anlatan Maral, Londra’ya uzanan yolculuğunu da paylaştı. Türkiye’den gelen Türk müziğini yabancı dinleyicilere tanıtma amacıyla Londra’da geçirdiği yıllar, onun uluslararası platformlarda sesini duyurmasına olanak sağladı. Müziğini dünyaya taşıma vizyonu ile hareket ettiğini belirtti.

Kaynak: Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.