DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Kars’ta 1,5 Milyon Koyun ve Keçi İçin PPR ve Brucella Aşılaması Başladı

Kars’ta 1,5 milyon koyun ve keçi için PPR ve Brucella aşılaması başladı. Kamu sağlığı için kritik adım, hayvanlarda hastalık riskini azaltıyor.

13.09.2025
A+
A-

Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, il genelinde yaklaşık 1,5 milyon koyun ve keçiyi PPR (Koyun Keçi Vebası) ve Brucella hastalıklarına karşı aşılıyor. Aşılama programı, 2025 yılı için belirlenen yol haritası doğrultusunda köy köy gezerek yürütülüyor ve hedef, geniş hayvan varlığını kapsamak.

Tomarlı köyünde Arpaçay ilçesi üzerinden yapılan incelemelerde, İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın salgınlara karşı alınan tedbirlerin önemine vurgu yaptı. Aydın, ildeki hayvancılık potansiyeline değinerek, “İlimizin geniş mera ve yaylaları, hem büyükbaş hem de küçükbaş üretimde öne çıkmamızı sağlıyor. Yaklaşık 2 milyon civarında hayvan varlığımız bulunuyor; bunun yaklaşık 1,5 milyonu küçükbaşlar,” dedi.

Büyükbaş aşılarının tamamlanmasının ardından şimdi küçükbaş hayvanlar için de çalışmalar sürüyor. Aydın, “İl genelindeki tüm küçükbaş işletmelerde zoonoz ve bulaşıcı hastalıklara karşı aşı uygulaması yapıyoruz. Bu süreçte hayvan kimliklendirme ve küpeleme çalışmaları da aynı anda yürütülüyor. Bu çabalar, hayvan sağlığını korumanın ötesinde halk sağlığını güvence altına almak adına büyük önem taşıyor,” ifadelerini kullandı.

Haber-Kamera: Volkan KARABAĞ / KARS. Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık Kaynak: Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.