DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Derebayındır’daki Şifa Suyu Olayı: İki Kişi Hayatını Kaybetti, Bölgede Kapatma Kararı

Derebayındır’daki şifa suyu olayında iki kişi hayatını kaybetti; bölgede kapatma kararı ve gelişmeleri ayrıntılı haberle takip edin.

26.08.2025
A+
A-

Orta ilçesi Derebayındır köyünde meydana gelen olayda, halk arasında uzun süredir şifalı olduğuna inanılan ve “hışıldak” olarak adlandırılan suya giren İbrahim Akkoç (75) ve Şerife Akkoç (80) hayatını kaybetti. Olay, 23 Ağustos tarihinde yaşandı ve sağlık birimlerine ulaştırılan ihbar sonrası ekipler olay yerine sevk edildi.

İhbarla gelen sağlık ekipleri, çiftin sudan çıktıktan sonra hareketsiz kaldığını belirledi. Hemoroit gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği iddia edilen suya giren çiftin cesetleri, olay yerinde tespit edildi ve otopsi için kaldırıldı. AFAD incelemelerinde, suyun çıktığı alandaki oksijen seviyesinin eksik olduğu ve kükürt oranının yüksek olabileceğine dair bulgular kaydedildi.

İncelemeler sonrası bölgenin ziyaretçi akınına uğradığı, sudaki aşırı kükürtlü içeriğin sağlık açısından risk oluşturabileceği ifade edildi. Yetkililer, olayla ilgili olarak bölgeyi güvenlik ve sağlık amacıyla kapatma yönünde karar aldı. Suyun bulunduğu alanın çitlerle çevrildiği ve vatandaşlardan ziyaret yasağı ile ilgili uyarıların yapıldığı belirtildi.

Sesli kayıtlarda bölge sakinlerinden Süleyman Demirbağ, daha önce de 8-10 kişinin bu su yüzünden hayatını kaybettiğini iddia etti. Demirbağ, “Bu bölge kükürtlü su çıkarıyordu ve çeşitli hastalıklara şifa olduğu söylenirdi. Ancak şimdi gördüklerimiz, insanların canını tehlikeye atıyor” şeklinde konuştu. Bölge şimdi ziyaretçilere kapalı durumda ve sağlık arayışında olanlar için güvenli bir çözüm bulunması gerektiği ifade ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.