Pakistan’da Muson Yağışları Nedeniyle Ölü Sayısı 730’a Yükseldi
Pakistan’da muson yağışları nedeniyle yaşanan can kayıpları 730’a ulaşırken, afetin boyutları ve yardım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.
Muson yağışları, 26 Haziran’dan bu yana etkisini sürdüren sel ve heyelanlarla ülke genelinde hayatı olumsuz etkiledi. NDMA’nın bildirdiğine göre can kaybı 730’a yükseldi; binlerce kişi yaralandı ve arama çalışmaları devam ediyor.
Şiddetli yağışlar ani seller ve ev çökmelerine yol açarken birçok konutun ağır zarar gördüğü belirtiliyor. En büyük şehir olan Karaçi ile Sindh eyaletinde elektrik kesintileri ve su baskınları da yaşandı; kentte en az 17 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi ve eğitime ara verildi.
Başbakan Şahbaz Şerif, Khyber Pakhtunkhwa bölgesindeki selden etkilenmiş alanları ziyaret etti. Şerif, henüz daha fazla sağanak yağışın gelmediği konusunda uyarıda bulunarak bölge halkıyla buluştu. Şerif, Khyber Pakhtunkhwa’da 400’ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederken, yüzlerce kişinin yaralandığını da sözlerine ekledi ve selde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel Kaynak: Haberler.com