Erzurum Kültür Yolu Festivali 2. Gününde Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor
Erzurum Kültür Yolu Festivali 2. gününde renkli etkinliklerle devam ediyor: coşku dolu sahneler, yerel lezzetler ve unutulmaz anlar sizlerle!
Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Erzurum’da düzenlenen etkinlikler, festivalin 9. durağı olan bu şehirde kültür ve sanatı bir araya getiriyor. Kent merkezi ve bazı ilçelerde çeşitli mekanlarda konserler, sergiler, çocuk etkinlikleri, söyleşiler ve tiyatro gösterileri düzenleniyor. Ferhat Göçer konseri Erzurum Etkinlik ve Miting Alanı’nda ziyaretçilerle buluşurken, sanatçının performansında “Canısı” temasıyla başlayan parçalara ek olarak Unutmuş Çoktan, Sorarlarsa ve Gül ki Sevgilim gibi eserler öne çıktı.
İbrahim Erkal’ın mirasını taşıyan Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ercan Polat, Üç Kümbetler Millet Bahçe Etkinlik Alanı’nda ise Halil Necipoğlu ile Gül Kokulu Naatlar konseri verildi. Erzurum Kalesi önündeki Kültür Yolu Festivali Aşıklar Sahnesi’nde 9’uncu Kolordu Bölge Bando Komutanlığı ile Burhan Topal ve Ayaz Toprak sahne alırken, “Emrah, Ruhani Programı” kapsamındaki aşıklar Cemal Divanı, Sıtkı Eminoğlu, Eyüp Demirer, Yener Sadıkoğlu ve Tahsin Duygulu ile buluştu.
Narman-Samikale Ablak Taşı’nda düzenlenen Sümmani Ocağında Ablak Taşı Aşıklar Buluşması etkinliğine onur konukları Hüseyin Sümmanioğlu ve Musa Yazıcı ile birlikte Nuri Çırağı, Fuat Çerkezoğlu, Erol Ergani, Temel Turabi, Mustafa Aydın, İhsan Yavuzer, Erol Şahiner, Zakir Tekgül, Baki Çetin ve Ali Serhati gibi ustalar da katıldı. FotoMaraton ve FotoMaraton Çocuk etkinliklerinde kentteki en güzel kareleri yakalayan fotoğrafçılar, Erzurum Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende ödüllerine kavuştu.
Etkinlikler kapsamında Erol Doğaner da fotoğraf tutkunlarıyla buluştu. Olimpiyat Parkı’ndaki Çocuk Köyü’nde Evrim Ölçer Özünel ile Tıngır Mıngır Masallar gösterisi ve Maceracı Yüzgeçler çocuk tiyatrosu sahnelendi. Festival, alışveriş merkezlerindeki piyanolarda gençlerin katılımıyla Sen de Çal projesine destek verirken; Yakutiye Medresesi Meydanı ile kentteki iki alışveriş merkezinde kurulan Sokak Sahne ise genç müzisyenlerin performanslarını hayranlarıyla buluşturdu.
Erzurum Kültür Yolu Festivali, 24 Ağustos’a kadar devam edecek.