DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Tunceli’de Mameki Fest ile Kırklar Dağı’na Gezi Turuna Çıkıldı

Tunceli’de Mameki Fest ile Kırklar Dağı’na gezi: doğa, kültür ve coşkun eğlenceyle dolu unutulmaz bir deneyim.

17.08.2025
A+
A-

Mameki Fest kapsamında Mazgirt ilçesinde Kırklar Dağı’na yönelik bir gezi düzenlendi. Tunceli’de Valilik ve Fırat Kalkınma Ajansı iş birliğinde yürütülen festival, Mameki Parkı’nda Can Cana Tunceli sloganıyla kutlandı. Stantlar kuruldu, çeşitli gösteriler sergilendi ve konserler verildi; bu kapsamda doğal güzelliklerin tanıtımı için dağa doğru bir gezi planlandı.

İl merkezi Yeraltı Çarşısı Meydanı’nda toplanan katılımcılar, görevliler tarafından araçlarla Yukarıoyumca köyü mevkiine götürüldü. Ardından hazırlıklar tamamlandı ve rehberler eşliğinde yaklaşık iki saatlik bir yürüyüşle 2033 rakımlı Kırklar Dağı zirvesine ulaşıldı. Doğayla iç içe geçirilen vakit boyunca katılımcılar stres attı, manzarayı fotoğrafladı ve doğal güzelliklerin tadını çıkardı.

Dağdan inişe geçen grubu AFAD, jandarma arama kurtarma ve Munzur Arama Kurtarma ekipleri gözetim altında eşlik etti ve etkinlik başarıyla tamamlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.