Sivas’ta feci kaza! Minibüs uçuruma yuvarlandı çok sayıda ölü ve yaralılar var
Sivas’ta korkutan kaza! Minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda ölü ve yaralı var. Detaylar için haberimizi takip edin.
Sivas’ın Suşehri ilçesinde, Şanlıurfa’dan Ordu’ya doğru fındık toplamak amacıyla yola çıkan tarım işçilerini taşıyan minibüs, korkutucu bir kaza ile gündeme geldi. Kontrolden çıkan araç, şiddetli bir şekilde uçuruma yuvarlanarak büyük bir facianın yaşanmasına neden oldu. Bu elim kazada ilk belirlemelere göre 3 vatandaş hayatını kaybederken, 4’ü ağır olmak üzere toplam 18 kişi de çeşitli derecelerde yaralandı. Olayın ardından olay yerine sağlık ekipleri, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.
Edinilen bilgilere göre, minibüs, Geminbeli Geçidi Şarköy mevkisinde kontrolden çıktı ve uçuruma yuvarlandı. Minibüste bulunanlar, bölgeye mevsimlik fındık toplamak üzere gitmekte olan tarım işçileri olduğu öğrenildi. Kaza anında yaşanan korkunç manzara, bölgedeki güvenlik ve sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Yaralılar, en yakın sağlık kuruluşlarına, Suşehri ve Zara ilçelerindeki devlet hastanelerine taşındı. Durumu ağır olan 4 kişinin durumu yakından takip edilirken, diğer yaralıların da tedavileri devam ediyor.
Sivas Valiliği yaptığı açıklamada, “Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifalar temenni ediyor, geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.” ifadelerine yer verdi. Olayın ardından soruşturma başlatıldı ve kazanın kesin nedenleri araştırılıyor. Bu trajik olay, bölgedeki tarım işçilerinin güvenliği ve ulaşım şartlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini bir kez daha gösterdi.