Ankara Sincan’da Elektrik Panosu Patlaması ve Yangın Olayı
Ankara Sincan’da elektrik panosu patlaması ve yangın olayına ilişkin detaylar, güvenlik önlemleri ve olayın etkileri hakkında bilgilendirici içerik.
Olayın Detayları ve Gelişmeleri
Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi’nde meydana gelen bu üzücü olayda, bir binanın elektrik panosu aniden patladı. Patlamanın etkisiyle çıkan yangın kısa sürede büyüdü ve bina sakinleri büyük bir panik yaşadı. Olayın hemen ardından, çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi ve olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Yangın söndürme çalışmalarının ardından, yangın sırasında 8 kişinin dumandan etkilendiği tespit edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, dumandan etkilenen şahıslara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, onları hastanelere kaldırdı. Ayrıca, elektrik panosunun aşırı yüklenmeden dolayı patladığı ve yangına neden olduğu düşünülüyor.
Yetkililerin ve İlgili Kişilerin Açıklamaları
Olayla ilgili açıklamalarda bulunan bina yöneticisi Fatih Selvi, “Allah’a çok şükür can kaybı yaşanmadı. Ancak, 8 vatandaşımız dumandan etkilendi ve tedavi altına alındı. Binamızda maddi hasar oluştu, ama büyük bir felaket yaşanmadı. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına elektrik şartellerinin ve sistemlerin daha iyi kontrol edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Yangının çıkış sebebine ilişkin görüşlerini paylaşan Selvi, “Elektrik panosunun aşırı yüklenmeden dolayı patladığını düşünüyoruz. Bu durumu önlemek adına ilgili kurumların gerekli önlemleri alması büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.
Bina Sakininin Anlattıkları
Olay sırasında evde olan bina sakini Bilal Erdemir, yaşananları şöyle anlattı: “Yangın çıktığında ben evde değildim, ancak çocuklarım evdeydi. Hemen beni aradılar ve büyük bir panik yaşadılar. 7 yaşındaki çocuğum ilk fark eden olmuş ve durumu bana bildirmiş. Çocuklarım, itfaiye ve polis ekipleri tarafından balkonlardan kurtarıldı. Dumanı görüp hemen balkona çıkmışlar ve kurtarılmayı başarmışlar. Evde büyük çapta maddi hasar oluştu, ama can kaybı olmaması en büyük tesellimiz” dedi.
Olayın ardından ekipler, binanın elektriğini keserek olası başka bir tehlikeyi önlemek için önlemler aldı. Yetkililer, olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor.