DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Üsküdar’da Kanserle Mücadele ve Dayanışma Etkinliği

Üsküdar’da kanserle mücadele ve dayanışma etkinliği ile farkındalık yaratıyoruz. Birlikte güçlenerek sağlıklı gelecek için destek olalım.

27.06.2025
A+
A-

Kanserle Savaşta Birlik ve Dayanışma

Sağlık alanında önemli bir adım olarak, Kemoterapi Kardeşliği Platformu tarafından düzenlenen ve kanser hastaları ile onların yakınlarının yaşamış oldukları zorlu süreçlere dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, Üsküdar’da bir kafede gerçekleşti. Bu anlamlı buluşma, hasta yakınlarının karşılaştıkları psikolojik ve sosyal zorlukları hafifletmek, dayanışmayı güçlendirmek ve tedavi sürecine pozitif katkı sağlamak amacıyla yapıldı.

Başarı ve Umut Hikayeleri

Etkinliğe katılan ve aynı zamanda AK Parti Üsküdar Kadın Kolları Başkanı olan Elif Kızıldağ, yaşadığı kişisel deneyimleri ve oğlunun kanserle mücadelesini katılımcılarla paylaştı. 13 yıl önce, 19 yaşındayken kansere yenik düşen oğlunun hikayesi, katılımcılara ilham verdi. Kızıldağ, tedavi sürecinde karşılaştıkları zorluklara rağmen, oğlunun hayatını dolu dolu yaşamasını sağlamanın ve onun moralini yüksek tutmanın önemine vurgu yaptı.

  • Elif Kızıldağ: “Bu süreçte en büyük güç kaynağımız, birbirimize olan destek ve sevgi oldu. Hasta yakınlarının moral ve motivasyonunu yüksek tutması, hastanın tedaviye olan inancını ve azmini artırıyor.”
  • Gençlik ve Umut: “Oğlumun üniversiteyi kazandığını ancak yalnızca kısa bir süre okuyabildiğini hatırlatan Kızıldağ, bu deneyimin ailesine ve kendisine kattığı değeri vurguladı.”

Hasta ve Yakınlarının Birlikte Güçlenmesi

Hasta yakınlarının dayanışma ve moral bulma alanında önemli bir rol üstlendiği bu etkinlikte, Pembe Hanım Kanser Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Beril Koparal da platformun çalışmalarını anlattı. Koparal, kanser hastalarının ve yakınlarının yaşadıkları travmaları hafifletmek, psikolojik destek sağlamak ve tedaviye uyumu artırmak amacıyla yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekti.

  • Koparal: “Bu etkinlikler, hasta ve yakınlarının süreci daha sağlıklı ve güçlü atlatabilmesi adına büyük bir fark yaratıyor. Ekim ayında başlayacak Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında da çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenleyeceğiz.”

Deneyim Paylaşımları ve Moral Artırıcı Sohbetler

Etkinlikte, hasta ve yakınları kendi yaşadıkları deneyimleri samimiyetle paylaştı. Moral ve motivasyonu artıran bu paylaşımlar, katılımcılar arasında güçlü bir bağ kurulmasını sağladı. Özellikle psikolojik desteğin önemine vurgu yapan konuşmacılar, düzenli olarak bu tür toplantıların devam edeceğine söz verdi.

Gelecek İçin Umut ve Kararlılık

Etkinliği organize eden Kemoterapi Kardeşliği Platformu temsilcileri, psikolojik desteğin kanserle mücadelede vazgeçilmez olduğunu belirtti. Bu doğrultuda, düzenli ve sürdürülebilir farkındalık etkinlikleriyle, hastalara ve yakınlarına umut ve güç vermeye devam edeceklerini dile getirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.