Nevşehir’de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu
Nevşehir’de tarihi eser kaçakçılığına karşı düzenlenen operasyonla değerli kültürel miraslar koruma altına alındı. Detaylar haberimizde.
Nevşehir’de Tarihi Eserlere Darbe: Sikke ve Figür Operasyonu
Nevşehir ilinde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonda, çeşitli boyutlarda ve türlerde tarihi eser olarak değerlendirilen birçok eşya ele geçirildi. Bu kapsamda, önemli miktarda sikke ve figürler, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında imha edilmek üzere el konuldu.
Operasyonda Ele Geçirilen Eserler:
- 107 adet çeşitli ebatlarda ve üzerinde farklı ibarelerin yer aldığı sikke şeklinde cisim
- 9 adet farklı ebatlarda, bilinmeyen figürler
- 8 adet çeşitli boyutlarda ve tipte çivi
- 6 adet farklı ebatlarda küpe
- 8 adet yüzük
- 3 adet mühür
- 3 adet ok ucu
- 1 adet kolye ucu
- 1 adet minyatür balta ucu
- 1 adet minyatür kupa
Toplamda, 157 adet tarihi eser olarak değerlendirilen cisim, Nevşehir Emniyeti ekipleri tarafından ele geçirildi.
Konu Hakkında: Olayla ilgili olarak Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, tarihi eser kaçakçılığı suçundan soruşturma başlatıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde, tarihi eserlerin yasa dışı yollarla ülkeye sokulmaya veya satılmaya çalışıldığı tespit edildi.
Kaynaklar: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa, Haberler.com