DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda Yeni Alt Komisyon: Ayrımcılığın Önlenmesi

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda yeni alt komisyon: Ayrımcılığın önlenmesiyle ilgili çalışmalar ve hedefler hakkında detaylar.

26.06.2025
A+
A-

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda Ayrımcılığın Önlenmesine Yönelik Yeni Alt Komisyon Kuruldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, önemli bir karar alarak “Ayrımcılığın Önlenmesi Alt Komisyonu”nu oluşturdu. Bu adım, toplumda eşitlik ve adil muamele ilkelerinin güçlendirilmesi adına atılmış önemli bir adımdır.

Toplantı ve Kararlar

AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, komisyona yapılan başvurular detaylı şekilde ele alındı. Yanık, 28. Yasama Dönemi boyunca toplam 7.939 bireysel başvurunun alındığını ve bu başvuruların titizlikle incelendiğini belirtti.

Alt Komisyonların Çalışma Planı

Mevcut 4 alt komisyonun, 28. Yasama Dönemi’nin ikinci döneminde de çalışmalarını sürdüreceği kararlaştırıldı. Ayrıca, yeni kurulan “Ayrımcılığın Önlenmesi Alt Komisyonu” ile birlikte toplamda beş alt komisyonun faaliyet göstereceği açıklandı:

  • Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu
  • Göç ve Uyum Alt Komisyonu
  • Çocuk Hakları Alt Komisyonu
  • İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu
  • Ayrımcılığın Önlenmesi Alt Komisyonu

Oylama ve Üyelik

Meclis üyeleri, yapılan oylama sonucu mevcut dört alt komisyonun çalışmalarına devam etmesine ve yeni kurulan “Ayrımcılığın Önlenmesi Alt Komisyonu”nın kurulmasına oybirliğiyle karar verdi. Bu süreçte, İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu tarafından, partiler arasında adil üye dağılımı konusunda eleştiriler getirildi ve tartışmalar yaşandı.

Gelecek Planlar ve Ziyaretler

Başkan Yanık, yeni dönemde tutuklu ve hükümlülerin haklarına ilişkin ziyaretlerin artırılacağını ve bu konuda çalışmaların yoğunlaştırılacağını ifade etti. Ayrıca, alt komisyonların üyeleri de toplantıda belirlendi ve çalışmaların hız kazanması hedefleniyor.

Bu gelişmeler, toplumda insan haklarının korunması ve ayrımcılığın önlenmesi adına atılmış önemli adımlar olarak dikkat çekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.