İstanbul’dan Antalya’ya Göç Eden Mobilya Boyacısı Selim Cabalar’ın Zorlu Hikayesi
İstanbul’dan Antalya’ya göç eden mobilya boyacısı Selim Cabalar’ın zorlu ve ilham verici hikayesini keşfedin. Başarı ve azim dolu yolculuğu burada.
İstanbul’da yaşayan ve mobilya boyacısı olarak çalışan Selim Cabalar, çeşitli yaşam mücadeleleri sonrası hayatını Antalya’ya taşıdı. Ancak, burada yaşadığı talihsiz bir trafik kazası sonucu sağ bacağı ciddi şekilde sakatlandı.
Park Kurduğu Çadırda Yaşamını Sürdürüyor
Sağlığı bozulan ve koltuk değneğiyle yürümek zorunda kalan Cabalar, işini kaybettikten sonra maddi açıdan oldukça zor günler geçirmeye başladı. Ekonomik sıkıntılar içerisine giren Selim, Kepez ilçesindeki Akdeniz Sanayi Parkı içerisinde kurduğu çadırda yaşamını idame ettirmeye çalışıyor.
Çöpten Toplayıp Satıyor, Hayatını Sürdürüyor
Geçimini sağlamak amacıyla çöpten karton ve cam şişe toplayıp, bunları sanayide satmaya devam eden Cabalar, bu zorlu yaşam mücadelesine rağmen ayakta kalmaya çalışıyor. Mesleğine geri dönme arzusu ve umudu ile yaşıyor.
Hayat Hikayesi ve Aile Durumu
İstanbul’da müzisyenlik yapan ve hayatını kaybeden eski eşinin ardından yalnız kalan Cabalar, aynı zamanda oğlu olduğunu ancak onunla iletişim kurmadığını belirtiyor. Oğlunun İstanbul’da olduğunu ve şarkıcılık yaptığını öğrenmiş olmasına rağmen, aralarında herhangi bir temas bulunmuyor.
Selim Cabalar’ın Dilekleri ve Umutları
Hayatına dair düşüncelerini paylaşan Cabalar, şunları söylüyor: “Senelerdir dışarıda kalıyorum. Dükkanlarda kalıyordum, artık kalamıyorum. Mobilya boyacısıyım ve eski mesleğime geri dönmeyi çok istiyorum. Eski eşim vefat etti, oğlum İstanbul’da ve şarkıcılık yapıyor. Hırsızlık yaptığı iddiasıyla gazetelerde yer aldım, ama şimdi bu konulara girmek istemiyorum.”
Sağlığına kavuşmayı çok istediğini belirten Cabalar, “Bacağım düzgün olursa, mesleğime geri dönme şansım olur. Şu an bu imkanlarım yok. Sanayide kurduğum çadırda yatıp kalkıyorum. Allah yardımcım olsun, bazı esnaf arkadaşlarım bana destek oluyor. Dilerim daha iyi günler görebilirim.” diyerek duygularını dile getiriyor.
Selim Cabalar, tüm yaşam mücadelesi boyunca azimle ayakta kalmaya çalışıyor ve umudunu kaybetmeden yeni günleri bekliyor.