StoneX: Altın Fiyatlarında Erken Göstergeler ve Talep Artışı
StoneX analizleri ile altın fiyatlarındaki erken göstergeleri ve talep artışını keşfedin. Ekonomik veriler ve piyasa trendleri hakkında derinlemesine bilgilerle yatırım kararlarınızı güçlendirin.
StoneX, Altın Fiyatlarındaki Dönüşün Erken Göstergelerine Dikkat Çekiyor
StoneX, altın fiyatlarındaki dönüşün potansiyel “erken göstergeleri” üzerinde duruyor. Şirketin Asya ve EMEA pazar analizlerinden sorumlu başkanı Rhona O’Connell, riskten kaçınma duygusunun ikinci çeyrekte altın fiyatlarında bir geri dönüşe neden olabileceğini belirtiyor. O’Connell, altın fiyatlarının ons başına 1.820 dolara yükselebileceğini öngörüyor.
Rhona O’Connell: Altın’da Eğilim İkinci Çeyrekte Değişiyor
StoneX’in Asya ve EMEA pazar analiz başkanı Rhona O’Connell, altın piyasasındaki gelişmeleri değerlendiriyor. İlk çeyrekte yaşanan düşüşün ardından, altın fiyatlarının temelde yükseliyormuş gibi bir görüntü sergilediğini ifade ediyor. O’Connell, on yıllık tahvil faizlerindeki gevşemenin, altının istikrar kazanmasına katkıda bulunduğunu belirtiyor. Ancak bunun teknik bir düzeltme mi yoksa ABD tahvil piyasasının daha uzun bir yol alacağına dair artan bir inanç mı olduğunu zamanla göreceğiz.
İlk çeyreğin büyük bir kısmında, piyasanın algılanan enflasyon riski nedeniyle altın, 10 yıllık ABD Hazine bonolarıyla birlikte değer kaybetti. Ancak analistlerin görüşlerine göre, bu eğilim ikinci çeyrekte değişme eğiliminde; bu durum değerli metal için potansiyel bir fiyat artışını beraberinde getirebilir.
Rhona O’Connell: Altın Talebi Artıyor
O’Connell, merkez bankalarının yakın zamanda faiz artırmayı planlamadığını ve piyasanın bu durumun, daha riskli bir ortamı tetikleyebileceğine dair inanç geliştirmeye başlayabileceğini vurguluyor. Ayrıca, Asya pazarında özellikle Çin’deki fiziksel altın talebinin, Loco London fiyatlarına göre yaklaşık 9 dolar/ons primle toparlandığını belirtiyor. Perth Mint’in ilk çeyrekte özellikle Almanya ve ABD’de güçlü altın ve gümüş sikke satışları gerçekleştirdiğini ekliyor. Altın talebinin arttığını ve Perth Mint’in gümüş madeni paralar için talebe ayak uyduramadığını ifade ediyor. Mart ayında, Perth Mint’in 130.000 ons altın ve yaklaşık 1,6 milyon ons gümüş sattığını bildiriyor.
Bir diğer olumlu fiyat tetikleyici ise merkez bankalarının yeniden altın alımına başlaması. Örneğin, Macaristan Merkez Bankası, altın rezervlerini 31,5 tondan 94,5 metrik tona çıkararak, “uzun vadeli ulusal ve ekonomik politika stratejisi hedeflerini” ön plana çıkardı.
Rhona O’Connell: Altın Fiyatı ONS Başına 1.820 Dolara Bakıyor
Teknik açıdan bakıldığında, analistlere göre altın fiyatı, 10 günlük ve 20 günlük hareketli ortalamalarda destek buluyor. Direnç noktası ise hala 50 günlük hareketli ortalamada ve 1.757 ons seviyesinde. O’Connell, altın bu direnç çizgisini aşabilirse, fiyatların ons başına 1.820 dolara yükselebileceğini söylüyor. Ayrıca, fiyatın dönmeye başladığına dair erken göstergeler mevcut.
O’Connell, geçtiğimiz hafta altının ons seviyesinde 1.750 doları geçemediğini ve bu durumun piyasa duyarlılığını zayıflatabileceğini kaydediyor. Bu hafta piyasalarda, ABD Hazine ihaleleri, son enflasyon verileri ve Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın Çarşamba günü Washington Ekonomi Kulübü’nde yapacağı açıklamalar yakından takip ediliyor. Pazartesi günü, 58 milyar dolarlık üç yıllık tahvil ve 38 milyar dolarlık 10 yıllık tahvil satışı gerçekleşirken, Salı günü 30 yıllık tahvilin satışı yapılacak.