DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Uğur Acar: Yüz Nakli ile İkinci Hayatına Kavuşan Kahraman

Uğur Acar, yüz nakli sayesinde hayatına yeni bir yön veren bir kahraman. Hayat hikayesinin ilham verici detaylarını keşfedin ve ikinci hayatına kavuşma yolculuğunu öğrenin. Umut, cesaret ve yeniden doğuşun öyküsü.

15.03.2025
A+
A-

Uğur Acar: İkinci Hayatın Kahramanı

Uğur Acar: İkinci Hayatın Kahramanı

DHA Antalya’nın Manavgat ilçesi Gebece köyünde dünyaya gelen Uğur Acar, hayatının ilk ayını geçirdiği evinde çıkan trajik bir yangında yüzü ciddi şekilde yandı. Ancak, bu acı olay, 21 Ocak 2012 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk yüz nakli ameliyatı ile yeni bir hayata dönüşmesine vesile oldu. Ameliyatı, alanında uzman Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi gerçekleştirdi.

Uğur Acar, Akdeniz Üniversitesi’nde tedavi sürecini sürdürürken, KPSS’den yüksek bir puan alarak üniversitenin kadrolu personeli olmayı başardı. Çalıştığı kurumda geçirdiği zaman zarfında, üniversite sınavına hazırlanan Acar, yüz naklinin üzerinden tam 13 yıl geçtiğini ve bu yıllar içinde sağlık durumunun sürekli olarak yakından takip edildiğini belirtti. Akdeniz Üniversitesi’nde çalışan Uğur, aynı zamanda vefalı tavrıyla da çevresindekilerin takdirini kazanıyor.

Bir Aile Olmak: “Babamın Yüzü Uğur’da Yaşıyor”

Bir Aile Olmak:

Uğur Acar, donörü Ahmet Kaya’nın ailesiyle olan bağını hiç koparmadı. Kendisine ikinci bir hayat sunan bu aileyle düzenli olarak görüşüyor. Sık sık telefonla görüntülü görüşmeler gerçekleştiren Acar, her fırsatta ailenin ihtiyaçlarını sorarak destek olmaya çalışıyor. Ahmet Kaya’nın kızı Emine Kaya ile yaptığı görüntülü görüşmelerde zaman zaman duygusal anlar yaşanıyor. Emine Kaya, Uğur Acar’dan dua istediklerinde, “Uğur ile artık aile olduk. Sağ olsun her türlü sıkıntımıza koşuyor. Onunla görüntülü görüşünce biz de mutlu oluyoruz. Babam 13 yıl önce yaşamını yitirdi ama yüzü hala Uğur’da yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Uğur Acar ise, kendisini aile olarak kabul eden Kaya ailesinin her zaman destekçisi olduğunu belirtti. “Görüntülü arıyorum, sağ olsun onlar da her fırsatta görüşüyorlar. Allah Ahmet Kaya ağabeyimizden razı olsun. Bana ikinci hayat fırsatı sundu. 13 yıl geçti, çok uzun bir zaman ama hala aile ile bağımızı koparmadık.” dedi.

Uğur Acar: Yüz Nakli ile İkinci Hayatına Kavuşan Kahraman

Sağlık Durumu ve Organ Bağışı

Sağlık Durumu ve Organ Bağışı

Yüz naklini gerçekleştiren ekibin lideri, Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, 13 yıl önce yapılan operasyonun Türkiye’de bir ilk olduğunu ve o dönem büyük bir dikkat çektiğini ifade etti. Acar’ın sağlık durumunu sürekli olarak takip ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Özkan, “Uğur, sağlığına çok dikkat etmeli. Beslenmesinden uyku düzenine kadar birçok faktöre özen göstermesi gerekiyor. Organ nakli bağışları ne yazık ki hala istediğimiz seviyelerde değil. Yüz nakli bir yana, karaciğer, böbrek, rahim ve kalp bağışları bile halen düşük seviyelerde. Bağışla hayata tutunan hastalarımızın bazılarının aileleri bile organ bağışında donör olma konusunda olumsuz yanıt veriyorlar.” şeklinde konuştu.

Uğur Acar’ın donör ailesiyle olan iletişimini sürdürmesinin güzel bir davranış olduğunu da belirten Özkan, nakil işlemi sayesinde insanların hayatlarının bir anda değişebildiğini ve ikinci bir yaşam fırsatı yakaladıklarını ifade etti. 13. yıla özel olarak hazırlanan pasta kesiminde Acar, pasta üzerindeki mumları söndürdükten sonra Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan’a teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Ek Bilgi: Ensonhaber

Uğur Acar: Yüz Nakli ile İkinci Hayatına Kavuşan Kahraman

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.