İstanbul’da Ramazan Ayının İlk Sahuru Coşkusu
İstanbul’da Ramazan ayının ilk sahurunu coşkuyla kutlayın! Geleneksel lezzetler, bir araya gelen aileler ve dostlarla dolu bu özel anı kaçırmayın. Şehrin büyüleyici atmosferinde Ramazan’ın ruhunu yaşayın.
İstanbul’da Ramazan Ayının İlk Sahuru
İstanbul’da Ramazan ayının ilk sahuru, sıcak pide ve Ramazan davulcularının çaldığı melodilerle renklendi.
Gece saatlerinde sahura hazırlanan vatandaşlar, geleneksel olarak fırınlara akın etti.
Sokaklarda yankılanan davul sesleri, nostaljik bir atmosfer yaratarak şehri canlandırdı.
Vatandaşlar, Ramazan’ın manevi atmosferini yaşamak için fırınların yolunu tutarken, özellikle Kasımpaşa ilçesindeki fırınlarda uzun pide kuyrukları oluştu.
Burada bekleyenlerden Murat Karasoy, “Hamdolsun Ramazan ayı geldi. Allah, bu mübarek ayı hakkıyla tutanlardan nasip eylesin.
Pide kuyruğuna girdik, 5-10 dakikalık bir sıra bekledik,” diyerek bu geleneksel Ramazan alışverişine olan ilgiyi dile getirdi.
Ramazan davulcuları, sahur vaktinin yaklaşmasıyla birlikte sokakları şenlendirdi.
Özellikle Esenler ilçesinde, nostaljik otomobillerle sokakları dolaşan davulcular, maniler okuyarak vatandaşları sahura kaldırdı.
Bu özel etkinlik, mahalle sakinlerinden büyük ilgi gördü ve nostaljik bir atmosferin yaratılmasına katkıda bulundu.
Renkli görüntüler eşliğinde sahura kaldırılmanın keyfi, bir Ramazan geleneği olarak devam etti.
İstanbul’un sokakları, bu geleneksel etkinlikle birlikte bir başka güzellikte hayat buldu.