Lego, Video Oyun Geliştirmeye Kendi Bünyesinde Başlıyor
Lego, yenilikçi hamlelerle video oyun geliştirmeye kendi bünyesinde adım atıyor. Bu heyecan verici gelişme, Lego tutkunları ve oyun severler için yeni bir dünya sunuyor. Detaylar için yazımızı okuyun!
Lego, Video Oyun Geliştirmeye Kendi Bünyesinde Başlıyor!
Lego’nun CEO’su Niels Christiansen, şirketin video oyun geliştirme süreçlerini içselleştirme kararı aldığını duyurdu. Şu anda, Lego video oyunlarını sunmak için Epic Games, 2K ve Warner Bros. gibi önemli şirketlerle işbirliği yapmaya devam ediyor.
Lego’nun Oyun Geliştirme Stratejisi
Lego, video oyunu portföyünde lisans bağlantısı olmayan 75 orijinal oyun ve diğer medya özelliklerini uyarlayan 42 oyun bulunduruyor. Niels Christiansen, bu konuya dair yaptığı açıklamada şunları belirtti:
- “Lego markası altında olduğumuz sürece, dijital veya fiziksel, her yaştan çocuk için deneyimleri kapsayabileceğimizi söyleyebiliriz.”
- “Şirket içinde oyun geliştirme sürecinde önemli adımlar atıyoruz.”
Christiansen, Lego’nun oyun geliştirme alanındaki hedefinin, hem dijital hem de fiziksel ortamda daha fazla deneyim sunmak olduğunu vurguladı. Bu bağlamda, şirketin mevcut iş ortaklıkları ve yeni projeleri, Lego’nun oyun dünyasındaki etkisini artırmayı amaçlıyor.
Lego’nun Oyun Tarihçesi
Lego’nun video oyunları geçmişi, 1990’ların sonları ve 2000’lerin başlarına kadar uzanıyor. Şirketin, o dönemde aktif olan kendi video oyunu yayınlama ve geliştirme departmanı bulunuyordu. Başlangıçta Lego Media olarak adlandırılan bu bölüm, 2000 yılında Lego Software, 2002 yılında ise Lego Interactive adını aldı. Bu yan kuruluş, aşağıdaki oyunların yaratımından ve yayınlanmasından sorumluydu:
- Lego Island (1997)
- Lego Island 2: The Brickster’s Revenge (2001)
- Lego Racers (1999)
- Lego Creator: Harry Potter (2001)
- Lego Chess (1998)
- Lego Stunt Rally (2000)
Lego Interactive, mali kayıplar nedeniyle kapandıktan sonra, 2004 yılında eski çalışanları tarafından Giant Interactive Entertainment adında yeni bir şirket kuruldu. Bu şirket, Lego Star Wars: The Video Game’in (2005) piyasaya sürülmesiyle önemli bir başarıya imza attı. Giant Interactive Entertainment, daha sonra Traveller’s Tales ile birleşerek TT Games’i oluşturdu. İki yıl sonra, Kasım 2007’de TT Games, Warner Bros. Games tarafından satın alındı ve Lego oyunlarının ana yayıncısı haline geldi.
Ayrıca, Mart 2025’te on bir Lego oyununun GOG Koruma Programı’na eklendiği de önemli bir gelişme olarak kaydedildi. Bu, Lego’nun geçmişindeki oyunları modern platformlarda yeniden yaşatma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.