DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Gıda Sahtekarlıkları: Tüketicileri Tehdit Eden Son Gelişmeler

Gıda sahtekarlıkları, tüketicilerin sağlığını ve güvenliğini tehdit ediyor. Bu içerikte, son gelişmeleri ve bu tehlikelerin önlenmesi için atılacak adımları keşfedin. Tüketici haklarınızı korumak için bilinçlenin!

26.11.2024
A+
A-

Halk Sağlığını Tehdit Eden Gıda Sahtekarlıkları İfşa Ediliyor

Son günlerde halk sağlığını tehlikeye atan firmalar birer birer açığa çıkarılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahtekarlığıyla mücadele kapsamında güncel bir liste yayımladı. Bu liste, guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden erişime sunuldu ve gıdada hile yapan son markalar ile ürünleri detaylı bir şekilde açıklandı.

En Çok Tüketilen Gıda Ürünlerinde Sahtekarlık

En Çok Tüketilen Gıda Ürünlerinde Sahtekarlık

25 Kasım tarihli listede, tüketicileri rahatsız eden birçok çarpıcı detay yer aldı. Tereyağı, kaşar peyniri, toz biber, çikolata ve sucuk gibi popüler ürünlerin bazıları sahtekarlığa maruz kalmış durumda.

Yine Eşek Eti Kullanılmış

Bu listeye göre, Adana’da bir kasabın sattığı sucukta at ve eşek eti tespit edildi. Aynı kasap, 18 Kasım tarihli listede de dana eti olarak satılan ürünlerinde at ve eşek eti kullandığı için gündeme gelmişti. Bu durum, tüketiciler için ciddi bir güven kaybı yaratıyor.

Kaşar Peyniri, Tereyağ ve Toz Biberde Hile

Kaşar Peyniri, Tereyağ ve Toz Biberde Hile

Listede dikkat çeken diğer ürünler arasında:

  • Aydil Gazioğlu markalı taze kaşar peynirinde bitkisel yağ ve nişasta tespit edildi.
  • Ege Baharat markalı toz biberden ise yabancı maddeler çıktı.
  • Doğadan Süt Çiftliği markalı tereyağının bitkisel yağ karışımı içerdiği belirlendi.

Bu bulgular, gıda güvenliği konusunda atılması gereken adımları ve tüketicilerin dikkat etmesi gereken unsurları bir kez daha gözler önüne seriyor. Tüketicilerin bu tür sahtekarlıklara karşı daha dikkatli olmaları ve ürünleri satın alırken etiket bilgilerini dikkatlice okumaları önem arz ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.