DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kadınlara yönelik şiddetle mücadelede kararlılığını vurgulayarak, toplumsal dayanışmanın önemine değindi. Kadınların güvenliğini sağlamak için alınacak önlemler ve destek mekanizmaları hakkında bilgi veriyor.

05.10.2024
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kadınlara yönelik şiddet uygulayanlara karşı kararlı bir duruş sergiledi. Bakan Yerlikaya, “Kadınlara şiddet uygulamaya kalkanlara, onların huzuruna kast edenlere rahat nefes aldırmayacağız. Jandarmamızla, Emniyetimizle, Sahil Güvenliğimizle huzurun teminatı olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Bakan Yerlikaya, burada kentte yaşanan son olaylarla ilgili detaylı bir brifing aldı. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, şu şekilde konuştu:

  • “İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzü ziyaret edip, meydana gelen son olaylarla ilgili brifing aldım.”
  • “İçişleri Bakanlığı olarak en temel ilkemiz ülkemizin huzurudur.”
  • “Ülkemizin huzurunun temeli kadının temel hak ve özgürlükleri ile kadına şiddete sıfır toleranstan geçer.”
  • “Kadınlara şiddet uygulamaya kalkanlara, onların huzuruna kast edenlere rahat nefes aldırmayacağız.”
  • “Jandarmamızla, Emniyetimizle, Sahil Güvenliğimizle huzurun teminatı olmaya devam edeceğiz.”

Bakan Yerlikaya, İstanbul’un huzur ve güvenliği için gece ve gündüz ekip sayılarının artırıldığını vurgulayarak, “2024 yılının ilk yarısında İstanbul Emniyetimize katılan personel ve araç takviyesi sonrası İstanbul’da; personel sayımızı yaklaşık 7 bin artırdık. Gündüz ve gece ekip sayımızı iki katına çıkardık.” dedi. Bu dönemde İstanbul Emniyetine 2 bin 380 personel ve 174 araç daha tahsis edildiğini belirten Yerlikaya, artan personel sayısının şehirlerin huzur ve güvenliğini tesis etmek için mahalle mahalle, sokak sokak çalışmalara devam edeceğinin altını çizdi.

Bakan Yerlikaya, “Emniyet güçlerimiz her an Milletimizin emrinde ve hizmetindedir. Aziz Milletimiz emin olsun: Huzurumuza kast edenlerle, suç odaklarıyla mücadelemizi gece gündüz demeden yılın 365 günü sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Son olarak, vahşi bir cinayete kurban giden Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner adlı genç kızlara Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı dileğinde bulunan Bakan Yerlikaya, Beyoğlu’nda iki şahıs tarafından taciz edilen bir kız çocuğuna da geçmiş olsun dileklerini iletti.

– ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.