DOLAR 32,3964
EURO 34,6184
ALTIN 2.389,07
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Bitcoin madenciliği yapan bilgisayarlara el konuldu!

02.05.2018
A+
A-

Bilindiği üzere Bitcoin üretmek için çok ciddi bir enerji tüketimi gerekiyor. Hatta öyle tartışmalara gelindi ki artık devletler, madencilik faaliyetlerini engellemeye başladı.

Bununla ilgili yeni bir olay ise Kuzey Çin’de bulunan Tianjin şehrinde gerçekleşti. Polis, Tianjin’de Bitcoin madenciliği yapmak için kurulan sistemlere el koydu.

Tianjin’deki yetkililer, olayın son yıllardaki en büyük enerji tüketimi olduğunu belirtti. Olayla ilgili bir kişi olayla gözaltına alındı. Şüpheli bulunan diğer beş kişi ise hala soruşturuluyor.

Çin, geçen seneden beri baskısını sürdürüyor

Çin, geçtiğimiz yıl kripto para madenciliği üzerindeki baskısını başlattı. Ancak o zamandan beri ne kadar ekipmana el konulduğu tam olarak bilinemiyor.

Reuters’a göre Çin, yerel yönetimlerine, Bitcoin madencilerinin enerji kullanımını sınırlamak için izin verdi.

Ucuz yollu Bitcoin üretimi için Çin tercih ediliyor

Çin, hem enerjinin hem de donanımın pahalı olmadığı yerlerden biri.

Şubat ayında açıklanan bir raporda, Çin’in Bitcoin üretmek için dünya çapında en uygun fiyatlı 20 nokta arasında yer aldığı söylendi.

Çin’de genel olarak bir Bitcoin üretmek ise sadece 3,172 dolar tutuyor. Bu da demek oluyor ki fiyatı 9,000 dolar seviyesinde gezen Bitcoin için Çin, önemli bir durak noktası haline geliyor.

:: Sizce kripto para madenciliğinin geleceği nasıl şekillenecek?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.