DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

Mesleğe ‘net’ çözüm

04.06.2022
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Mahmut Özay’ın haberine göre Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü, ‘aradığım elemanı bulamıyorum’ retoriğinin tarih olması için önemli bir projeyi hayata geçirdi.

İşletmelerle meslek liseleri arasında köprü görevi görmek amacıyla Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen ‘çırakarıyorum.com’ web sayfası uygulaması ile işletme sahibi bilgilerini ilgili sitede yer alan bölüme kaydederek kayıt oluyor ve ihtiyaç duyduğu alanlarda çırak öğrenci talebinde bulunabiliyor. Mesleki eğitim veren tüm okul ve kurumlar, işletmelerin çırak öğrenci ihtiyaçlarını görerek öğrencilerini yetenek ve isteklerine göre işletmelere yönlendiriyor.

Soruları cevaplayan İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay “Uygulama ile işletmelere çırak yerleştirme süreci daha hızlı yapılacak” dedi.

Meslek liselerinde, öğrencilerin staj yapabileceği işletmelerin tespitinin ve staja uygunluğunun incelenmesinin zaman alıcı bir süreç olduğunu ifade eden Emre Çay şunları söyledi: “Hayata geçirdiğimiz bu çalışma ile artık iş yerine uygun çırak yerleştirme sürecinin daha hızlı ve kontrollü yapılacak. Uygulama aracılığı ile ilimizin, ilçe ilçe aylık ve yıllık bazlı istihdam açığı görülebilecek. Elde edilen veriler ise İl İstihdam Kurulu ile düzenli olarak paylaşılarak bunun mesleki eğitimde geliştirilecek politikalara destek sunacağına canıgönülden inanıyoruz. Okul-sektör iş birliği de bu adımla artacak. Açılan mecrayı ilimizde istihdama açılan dijital bir kapı olarak görüyoruz.”

Sitenin yanı sıra ayrıca Eğitimde Takip ve İstihdam Modülü (ETİM) uygulamasını da faaliyete geçirdik. İkisi entegre şekilde çalışacak. ETİM modülü ile ortaöğretimin herhangi bir kademesinde okulu terkeden öğrencilerimiz, okullar tarafından ilgili bölüme işlenecek. Bu öğrencilerin bilgisi, her ilçede ETİM koordinatörü kurum olarak belirlenen mesleki eğitim merkezi veya bünyesinde mesleki eğitim programı uygulanan mesleki ve teknik Anadolu lisesinin ekranına anında düşecek. İlgili koordinatör kurum, öğrenci ile iletişime geçerek öğrenciyi şehirdeki en çok istihdam açığı bulunan mesleki eğitim programına kaydedecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.