DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Ford, Gölcük Fabrikasında Üretimi Geçici Olarak Durdurdu

12.11.2021
A+
A-

COVID-19 döneminde başlayan ve günümüzde de devam eden çip krizi, dünya üzerindeki her sektörü etkiliyor. Fakat çip krizinden en çok mağdur olan sektörlerin başında otomobil sektörü geliyor. Bugüne kadar dünyadaki pek çok dev otomobil üreticisi, çip krizi nedeniyle bazı fabrikalarındaki üretime ara vermek zorunda kalmıştı.

Bu otomobil üreticilerinin arasına son olarak Ford katıldı. Şirket, Gölcük fabrikasındaki üretimi 6-17 Kasım tarihleri arasında durdurmaya karar verdi. Şirketin Yeniköy ve Eskişehir fabrikalarındaki üretiminse devam edeceği bildirildi. Ford, konu hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na da açıklama yaptı.

Ford tarafından yapılan açıklama:

ford

Ford Otomotiv Sanayi A.Ş., paylaştığı açıklamada ana ortaklarından Ford Motor Company’nin aldığı önlemler ve tedarikçiler ile yaptıkları planlamalarla çip krizinin etkilerini en aza indirme konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Şirket, üretime ara verilmesi nedeniyle 2021 yılı için hedeflediği üretim ve toplam satış beklentilerinde yaklaşık 18 bin adetlik azalış olacağının öngörüldüğünü de duyurdu.

Türkiye’de çip krizi nedeniyle otomobil üretimine bir süreliğine ara veren diğer şirketler de vardı. Bu şirketlerin en yakın zamanlı örneği Renault idi. Renault, çip krizi nedeniyle Bursa’daki fabrikasında bir hafta üretim yapıp bir hafta yapmama kararı aldı. Yaklaşık üç ay önce de Toyota Türkiye, Sakarya fabrikasında üretime 15 gün ara vereceğini açıklamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.