DOLAR 32,3784
EURO 34,7029
ALTIN 2.402,74
BIST 10.092,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Anti Cmv Igg Pozitif Ne Anlama Gelir?

27.08.2021
A+
A-

Sıklıkla hamilelik döneminde görülen ve bebekte kalıcı hasara neden olabilen Anti Cmv Igg Pozitif hakkında en çok merak edilen; Anti Cmv Igg Pozitif ne anlama gelir? Anti Cmv Igg Pozitif ne demek? Kimlerde CMV görülür? İşte cevabı…

Anti Cmv Igg Pozitif ne anlama gelir? Anti Cmv Igg Pozitif ne demek? Kimlerde CMV görülür? Gibi son dönemlerde sıklıkla aratılan soruların detaylarını sizler için haberimizde bir araya getirdik. 

ANTİ CMV IGG NE ANLAMA GELİR? 

Sitomegalovirüs (CMV) isimli virüs, her insanda görülebilir ancak özellikle hamilelikte karşılaşıldığında anne rahmindeki fetüse zarar verebilir. Bazı hastalarda çeşitli belirtilere sebep olan bu virüs, bazı hastalarda ise belirtiye yol açmaz.

CMV Virüsünün Belirtileri;

– Ateş

– Halsizlik

– Boğaz ağrısı

– Eklem ağrıları

– Lenf bezlerinde şişme

Anti Cmv Igg PozitifNe Demektir?

CMV IgM testinin pozitif olması hastalığa yakalanıldığını ve aktif olarak geçirildiğini göstermektedir. CMV IgG antikorunun pozitif çıkması ise enfeksiyonun daha önceden geçirildiğini gösterir, korkulacak birşey değildir ve gebeliğinizi olumsuz olarak etkilememektedir. CMV enfeksiyonu ilk kez geçirildiğinde buna primer enfeksiyon adı verilir. İlk enfeksiyonun ardından virüs vücutta sessiz bir halde kalır. Eğer daha sonra hastalık tekrarlarsa buna rekürren enfeksiyon adı verilir. Rekürren CMV enfeksiyonun hamilelik esnasında bebeğe geçme olasılığı yüzde 1-2 arasında değişmektedir.

KİMLERDE CMV GÖRÜLÜR?

CMV virüsü hakkında en çok merak edilen şeylerden biri, bu virüsün kimlerde görüldüğü? Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, CMV bulaşıcı bir virüs olması nedeniyle herkeste görülebilir. Yukarıda bahsettiğimiz belirtiler gözlemlendiğinde muhakkak doktora gidilmelidir. Gebelik döneminde daha sık görülen bu durum, anne karnındaki bebeğe ciddi zarar vermektedir. 

CMV TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Oldukça sinsi bir rahatsızlık olan CMV’i tespit etmek oldukça güç. Bu nedenle özellikle anne adaylarının kendinde herhangi bir belirti gözlemlemeleri durumunda, CMV testi yaptırmaları gerekmektedir. Bu hem bebek hem de anne sağlığı için oldukça önemli bir durumdur. Test yapıldıktan sonra ki iki haftalık sürede sonuç alınabiliyor. Yapılan testin pozitif çıkması durumunda, bebekte hasar olup olmadığının anlaşılması için amniyosentez yapılması gerekebilir. Bebek dünyaya geldikten sonra gerek görülmesi durumunda bazı kan testleri yapılabilir. 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.