Cinsel ilişkinin daha uzun sürmesi için yapabileceğiniz 9 şey
Saç dökülmesine sebep olan en sık nedenler; hormonal faktörler, stres, ilaçlar, genetik yatkınlık ve saçlı deri hastalıkları olarak sayılabilir. Androjen hormonunun etkisiyle genetik zeminde ortaya çıkan erkek tipi dökülme, erkeklerde daha sık olmakla birlikte kadınlarda da görülmektedir.
Saç dökülmesi genellikle tetikleyici faktörden 4 ay sonra ortaya çıkmakta ve kişinin günlük yaşamını olumsuz etkilemektedir. Bunun yanı sıra tiroid hormon bozuklukları, vitamin eksiklikleri, stres de dökülmeye yol açabilir. Saç dökülmesini önlemek için farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır.
Öncelikle saç dökülmesine neden olan faktör tespit edilir. Örneğin tiroid hormon bozukluğu varsa tedavi edilmelidir. Sorun tespit edildikten sonra sağlıklı saç gelişimini desteklemek için dermatoloji hekimi tarafından uygun tedaviye başlanılmaktadır.
Saç mezoterapisi
Saç mezoterapisi, saçın sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için gerekli olan vitamin, mineral, antioksidan ve dolaşım düzenleyici maddelerin iğneler ile saçlı deriye doğrudan enjekte edilmesi sürecini içerir. Belli aralıklarla toplamda 8 ila 12 seans yapılmalıdır. Bu sayede saç dökülmeleri durdurulur ve daha güçlü, canlı saçlar çıkması sağlanmaktadır.
PRP
PRP işlemi ise hastanın kendi kanının alınıp belirli işlemlerden geçirilmesi sonucu elde edilen trombositten zengin sıvının saçlı deriye enjeksiyon yoluyla verilmesidir. Özellikle genetik dökülmelerde etkili olan PRP uygulaması, mezoterapi ile kombine edilerek daha iyi sonuç alınmasını sağlayabilir.
Zorlu ve geç kalınmış durumlarda kesin ve kalıcı tedavi şekli saç ekimi olabilir. Ancak saç ekimi öncesinde ve sonrasında mezoterapi ve PRP tedavileri ile daha etkili sonuçlar alınabilmektedir. Tüm saç dökülmelerinde kişinin kalıcı bir çözüm için mutlaka bir dermatoloğa danışması gerekir.