DOLAR 32,3814
EURO 34,6862
ALTIN 2.410,10
BIST 10.098,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Marmara Denizi’nde Ne Kadar Müsilaj Temizlendiği Açıklandı

06.07.2021
A+
A-

2021 yılının ilk aylarından itibaren Marmara Denizi kıyılarında görülmeye başlayan ve nisan ayında ciddi bir endişeye neden olmaya başlayan müsilaj sorunu, henüz hâlâ tamamen çözülmüş değil. Ancak 1 ay önce başlayan çalışmalarla önemli bir yol katedildi. Şu ana kadar temizlenen deniz salyası miktarı yakın zamanda duyuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Marmara Denizi Eylem Planı’ dahilinde bugüne kadar temizlenen müsilaj miktarını açıkladı. 610 noktada sürdürülen çalışmalarla Marmara Denizi’nden 10 bin 941 metreküp müsilaj tabakası temizlendi.

1 ayda yaklaşık 11 bin metreküp müsilaj temizlendi

müsilaj

8 Haziran tarihinde başlayan ve 3 sene sürmesi planlanan ‘Marmara Denizi Eylem Planı’, hem Marmara Denizi’nin şu anda sahip olduğu kirliliği temizlemek; hem de denizde kirliliğe neden olan etkenleri kontrol altına almak için yürürlüğe konmuştu. Çalışmalar başladıktan 2 gün sonra, yani 10 Haziran’da toplanan müsilaj miktarı 392 metreküptü. Aradan neredeyse 1 ay geçti. Her gün birçok noktada teknelerle sürdürülen çalışmalar devam ederken gelinen noktayla ilgili bir güncelleme yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter’dan yaptığı paylaşımla 5 Temmuz tarihine kadar toplanan müsilaj miktarının 10 bin 941 metreküpe ulaştığını duyurdu. Çalışmalar kapsamında 9 bin 27 denetimin yapıldığını ve 610 farklı noktada çalışıldığını ifade eden Kurum, “Marmara bugün artık daha temiz” dedi. 

Sonuçlar ne kadar umut verici olsa da denizin kirliliği konusunda fazla yol katedildiği söylenemez. Ancak zaten Marmara Denizi Eylem Planı’nın henüz çeyreğine bile gelmedik. 3 yıllık planın ilk ayı geride kaldı. Sürecin ilerleyen bölümlerinde kirliliğe neden olan tesislerin sıkı denetime tâbi tutulmasıyla birlikte umuyoruz ki Marmara Denizi, 3 senenin sonunda pırıl pırıl bir hal alacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.