DOLAR 32,3803
EURO 34,7719
ALTIN 2.411,89
BIST 10.106,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Sağlık Vizesi Dönemi Başlıyor

17.10.2020
A+
A-

Uçaklar için planlanmaya çalışılan sağlık vizesinin bir pasaport ya da barkodlu belge olması amaçlanıyor. Elektronik bir uygulamanın da yapıldığı bu sağlık vizesine benzer bir sistemin Dünya Sağlık Örgütü tarafından da oluşturması ihtimali bilinmekte. Fakat DSÖ, nasıl bir yapılanmaya gider, bilinmiyor. 

KARANTİNADA OLMASI GEREKENLER UÇAĞA ALINMAYACAK

Hürriyet gazetesindeki habere göre, yapılacak uygulamada, sürekli güncelleme yapılması ve her uçuştan önce düzenli olarak güncellemeler gerçekleştirilerek, yolcuların havalimanlarında vakit kaybetmesine engel olacak. Böylece gidilen ülkelerde de karantina gibi problemlerin önüne geçilecek. Karantinada olması gereken kişiler, hiçbir şekilde uçağa binemeyecek.

DEV DATA HEDEFLENİYOR

Yapılacak uygulamaya ülkelerin hastanelerinin ve sağlık birimlerinin katılım sağlaması doğrultusunda dev bir data oluşturulması amaçlanmakta. Sağlık ile ilgili sisteme bir giriş yapıldığında, uygulamayı kullanan havayolu şirketlerinin datalarına da veriler yüklenecek. Ayrıca bu uygulama ile pasaport polislerinin önündeki ekranlarda da yolcunun sağlık durumu görüleceği için, yolcunun pasaportunun okunması sırasında ekrandan sağlık durumu teyit edilebilecek.

RAHATSIZLIK VARSA MÜDAHALE OLABİLECEK

Planlanan sağlık vizesi ile, sadece salgın durumları değil, çeşitli sebeplerle uçaklarda veya diğer ulaşım araçlarında kişinin hastalanması durumunda, kontrol gerçekleştirilerek, en doğru ve en hızlı müdahaleye imkan olacak. Kişilerin sağlık bilgilerinin güncelliğinden ise kendi ülkeleri sorumlu olacak.

İLİşKİLİ HABERLER E-Devlet'ten HES Kodu Nasıl Alınır?

E-Devlet’ten HES Kodu Nasıl Alınır?

Trump Koronavirüse Yakalandı, Kıyamet Günü Uçakları Havalandı

Trump Koronavirüse Yakalandı, Kıyamet Günü Uçakları Havalandı

Sakarya'da Maske Takmayana Karantina Uygulanacak

Sakarya’da Maske Takmayana Karantina Uygulanacak

Koronavirüs Bilim Kurulu Bugün Toplanacak

Koronavirüs Bilim Kurulu Bugün Toplanacak

İLİşKİLİ GALERİLER Ülkelere Göre Uçaklarda Verilen Kahvaltılar

Ülkelere Göre Uçaklarda Verilen Kahvaltılar

Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Trey Songz Koronavirüse Yakalandı

Trey Songz Koronavirüse Yakalandı

Kolombiya'da Kovid-19'dan Korunmak İçin Kask Üretildi

Kolombiya’da Kovid-19’dan Korunmak İçin Kask Üretildi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.