DOLAR 32,3933
EURO 34,6200
ALTIN 2.390,34
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Yaz Aylarında Önlemlere Devam Edilmeli!

19.06.2020
A+
A-

Coronavirüs, fazla da alışılagelmiş olmayan bir yaşam biçimini deneyimlememize sebep oldu. Sürecin “yeni adi” olarak adlandırılan evresinin pozitif bağımsızlık yaşanmasından dolayı endişe ve korkuyu yarattı. Her Yerde evlerimize kapanma olasılığımız olabilir.

BAŞARMIŞ GİBİ YARARLANMAK FAZLA YANLIŞ!

Yaz aylarında evde kalmak istemeyen ahali tatile gitmeyi hedefliyor. Lakin bu normalleşme sürecinde ne kadar dürüst olduğu düşündürüyor. Bu konuda Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydınlatılmış “İçinde bulunduğumuz durumda, normalin dışına çıkan fazla normalleşmenin aşağıda yatan 3 etmen var. Bunlardan birincisi uzun zaman evde kalmanın oluşturduğu psiko-sosyal rahatlama. Bu rahatlamanın aşağıda virüsün rahatsızlık yapma etkisinin azaldığı yönünde dürüst olmayan data kirliliği bulunuyor. İkinci etmen bazı bilim insanlarınca sıcak havanın virüsün hastalık yapma yeteneğini kaybettirdiği inanışı.” dedi.

Virüsün bir kişiden öteki kişiye sosyal mesafe içinde bulaştığını tekrardan andıran Açık Fikirli, “Gün ışığı ve sıcaklığın kişide hastalık yapma yeteneğini azalttığı yönünde bilimsel tek bir yayın yoktur. Bu uğraş başarıyla sürdürülürken “başarmış” gibi muamele etmek yanlıştır ve sürece büyük hasar verir. Böyle devam edersek her şeyin sil her tarafta olacağı, vakaların yükseleceği ve birinci dalgayı tamamlamadan bu dalganın kendi içindeki dalgalanmalarla mücâdele etmek zorunda kalacağımız kesindir.” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYEDE ŞART NE?

Coronavirüs genelinde bakıldığında ülke olarak iyi durumda olduğumuzun altını çizen Kültürlü, “Tanı ve tedavi algoritmaları olgunlaştı. Tedaviye erişimde ya da yatak kapasitemizde bir problem olmasa da özenli olmamızı gerektiren kayda değer şeyler var. Yazın yayılımının azalması beklenen bu virüsün, standart önlemlere uyulmayan ve yakın bağlantı riski taşıyan bütün toplu faaliyetlerde yeni olgu kümeleri şeklinde karşımıza çıkmaya devam edeceği anlamına geliyor.”dedi.

İLİşKİLİ HABERLER Pandemi İle Mücadelede Dünyadan Şaşırtan Detaylar

Pandemi İle Mücadelede Dünyadan Kafa Karıştırıcı Ayrıntı

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş Beyazlatıcı Yöntemleri

Yaz Aylarında Coronavirüse Karşı Alınacak Tedbirler

Yaz Aylarında Coronavirüse Karşı Alınacak Tedbirler

Bu Durum Maskenin Özelliğini Kaybetmesine Neden Oluyor

Bu Şart Maskenin Özelliğini Kaybetmesine Niçin Oluyor

İLİşKİLİ GALERİLER Yanlış Bilinen Hijyen Hataları!

Yanlış Aşina Hijyen Hataları!

Coronavirüsü Salgını Sonrasında Büyük Risk Taşıyor!

Coronavirüsü Salgını Ardından Büyük Tehlike Taşıyor!

İstanbul'un O İlçesinde Salgın Kol Geziyor

İstanbul’un O İlçesinde Salgın Kol Geziyor

Sıcak Yaz Günlerinde Yapabileceğiniz Saç Modelleri

Sıcak Yaz Günlerinde Yapabileceğiniz Saç Modelleri

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.