DOLAR 32,3791
EURO 34,6042
ALTIN 2.386,81
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Evde Hazırlayacağınız Masaj Kremiyle Ağrılarınıza Son Verin

02.05.2020
A+
A-

Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu bilhassa içerisinde bulunduğumuz bu zorlu dönemde kendimize fazla dikkat etmemiz gerektiğini belirtti. Dr. Buyrukçu, mevsim geçişi sebebiyle soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlar ve mevsimsel alerjik rinitin görülmeye başladığı bu günlerde ağrıların da artabileceğini vurguladı. Hastanelerden uzaktan durulması gereken bu dönemde, bir takım sıhhat sorunlarına evde de çözüm üretebileceğimizi bildiren Dr. Buğra Buyrukçu, sözlerini şu şekilde konuştu:

“En sık karşılaşılan şikâyetler arasında soğuk algınlığı, yüksek ateş, öksürük, baş ağrıları, bel ve sırt ağrıları geliyor. Bu şikâyetlerden bazıları bilindiği üzere Covid-19’un da belirtileri arasındadır. Şikâyetlerin Covid-19 ile ilgisi bulunmadığından muhakkak olunduğunda ise evde hazırlanacak karışımlarla tedavi muhtemel. Mesela ev yapımı masaj kremi bütün bu sorunların bertaraf edilmesinde birebir.”

AĞRILARI KESEN MASAJ KREMİ

Dr. Buğra Buyrukçu, evde kolaylıkla yapılabilecek ağrıları kesen masaj kreminin tarifini paylaştı:

“1/2 bardak Hindistan cevizi yağı, ¼ bardak zeytinyağı, ¼ bardak rendelenmiş bal mumu, 20 damla okaliptus esansı ve 20 damla nane esansını bir cam kavanozda birleştirip en ince ayrıntısına kadar karıştırıyoruz. Kolayca bulacağımız nebati ürünlerle hazırladığımız bu karışımı buzdolabında saklıyoruz ve istenen bölgeye masaj yaparak sürüyoruz.

Bu kremdeki esansiyel yağlar içerdikleri aromalar ile kendinizi iyi hissetmenizi sağlar, solunum sistemini açar ve dar bir nefes almanıza olanak verir. Nane ve okaliptüs yağı esansiyel bir yağdır. Nane yağı kas ağrılarında, sinüzitlerde, yüksek ateşin düşürülmesinde, baş ağrısında, soğuk algınlığında kullanılır.

Okaliptus yağı iyi bir balgam söktürücü, soğuk algınlığını rahatlatan, vücuttan toksin atan bir yağdır.”

İLİşKİLİ HABERLER Ağrılarınızın Nedeni Bu Olabilir?

Ağrılarınızın Nedeni Bu Olabilir?

Bu Besinler Romatizma Ağrılarına Son Veriyor

Bu Besinler Romatizma Ağrılarına Son Veriyor

Boğaz Ağrısını Anında Kesen Muhteşem Tarif!

Boğaz Ağrısını Derhal Kesen Mükemmel Tanımlama!

Omuz Ağrısının Nedeni Bu Olabilir

Omuz Ağrısının Nedeni Bu Olabilir

İLİşKİLİ GALERİLER Migren Ağrılarını Yok Eden Yiyecekler

Migren Ağrılarını Değil Eden Yiyecekler

Eklem Ağrıları Nasıl Hafifletilir?

Eklem Ağrıları Nasıl Hafifletilir?

Diş Ağrılarınız Bu Sayede Geçecek!

Diş Ağrılarınız Bu Sayede Geçecek!

Soğanla Yaraları ve Ağrıları Geçirin!

Soğanla Yaraları ve Ağrıları Geçirin!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.