DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

İftar sofrası kurulmayacak, gıda paketi dağıtılacak

21.04.2020
A+
A-

Sabahtan Gazetesi’nin haberine kadar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2020 yılı Ramazan ayı temasını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Erbaş, 23 Nisan Perşembe akşamı kılınacak teravih namazının ardından 24 Nisan Cuma günü tutulacak birincil oruç ile Ramazan ayına girilmiş olacağını söyleyerek, bu yılın temasını da “Ramazan ve Yükümlülük Bilinci” olarak belirlediklerini kaydetti.

MUHASEBE ZAMANI

İnsanlığın, Allah’ın varlık ve tabiat için koyduğu ölçülerin bozulmasındaki sorumluluğunu muhasebe etmek zorunda olduğunu söyleyen Erbaş, çağdaş zamanlarda insanlığın korkunç bir kusur olarak sorumluluklarını unutur hala geldiğine dikkati çekerek, “İnsanlık, Allah’ın varlık ve tabiat için koyduğu ölçülerin bozulmasındaki sorumluluğunu muhasebe etmek zorundadır” ifadelerine yer verdi. Ramazan öncesi kan bağışına misafir etme eden Erbaş, Diyanet TV’de programların, Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirleri dikkate alarak planladıklarını ifade etti.

Başkan Erbaş, Diyanet TV aracılığıyla 30 bambaşka hafız kadar tilavet yapılacağını kaydetti.

Erbaş, iftar sofraları belirlemek yerine; iftar ve destek paketleriyle ihtiyaç sahiplerine ulaşacaklarını, Diyanet Vakfı’na yapılan bağışlarla kesilen adak kurban etlerini dağıtarak 152 bin 500 aileye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

TERAVİH CAMİDE KILINMAYACAK

Camilerde teravih namazı kılınıp kılınmayacağına yönelik soruyu da cevaplayan Başkan Erbaş, “Teravih namazlarını bu Ramazanda maalesef camilerde kılamayacağız. Evlerinde cümbür cemaat ailesi, eşi, çocuklarıyla teravih namazlarını kılabilir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.